Dárdai Pál nem volt boldog a mérkőzés lefújása után (Fotó: AFP)

 

A találkozó előtt Dárdai még kimondottan bizakodó és jókedvű volt. A műfüvön rendezett meccs előtt a szakember úgy nyilatkozott, nem gondolná hátránynak a mesterséges talajt.

„Nem jelent számunkra hátrányt. Gyorsabb lesz a játék, de felkészültünk rá. Ráadásul itt még vakondtúrások sem lesznek” – tréfálkozott Dárdai a csütörtök esti mérkőzést megelőzően.

A lefújás után viszont már nem volt ennyire jókedvű a magyar edző, miután csapata vereséget szenvedett.

A svédek Brva Nuri büntetőből szerzett góljával győztek, s a találkozó után a németek trénere elárulta, nem biztos, hogy nála is büntetőt ért volna Jordan Torunarigha kezezése, ám a meccs olasz játékvezetője, Luca Banti megadta a tizenegyest.

„Nem hibáztatom a csapatomat a vereség után. A tervünk jó volt, csak a gól hiányzott. Egymás után két meccset is elvesztettünk, amelyeknek legalább döntetlennek kellett volna lenni. Nem a legjobb így készülni a Bayern ellen. Az Östersund nem okozott meglepetést, a játékvezető azonban igen. A megítélt büntetőt én nem adtam volna meg” – fogalmazott Dárdai a találkozó lefújása után.

A Hertha két forduló után egy ponttal az Athletic Bilbaóval holtversenyben a csoport utolsó helyén áll, a Zorja a második 3 ponttal, míg a négyest kapott gól nélkül, hibátlan mérleggel a svéd Östersund vezeti.

J-CSOPORT
Östersund–Hertha BSC 1–0 (Nuri 22. – 11-esből)
Athletic Bilbao–Zorja Luhanszk 0–1 (Haratin 26.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Östersund 2 2
3–0 +3  6
2. Zorja Luhanszk 2 1 1 1–2 –1  3
3. Athletic Bilbao 2
1 1 0–1 –1  1
Hertha BSC 2
1 1 0–1 –1  1