Semmi sem dőlt el: a Honvéd döntetlent játszott a Craiovával

Vágólapra másolva!
2019.07.25. 18:45
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében, a párharc első felvonásán a Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a román Universitatea Craiovával Győrben.
Nagy csatában nem született gól Győrben (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nagy csatában nem született gól Győrben (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román) 0–0
Győr, ETO-park, 2722 néző. Vezette: Clancy (skót)
Bp. Honvéd: Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric (Niba, 75.) – Uzoma, Gazdag, Banó-Szabó, Kesztyűs, Kukoc – N’Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 65.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
U. Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau (Constantin, 91.), Qaka (Ivanov, 65.), Vatajelu – Fortes (Roman, a szünetben). Vezetőedző: Corneliu Papura

A visszavágót egy hét múlva, csütörtökön 18.15 órától rendezik meg.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Bp. Honvéd fanatikusai jobban örültek volna, ha ez a cikk meg sem születik – ez azt jelentette volna, hogy Nagy Gergő, a kispesti együttes középpályása nem a lelátón ül, és alkalmi szakértője a Nemzeti Sportnak, hanem a futballpályán fut, és szerel.

Arra kértük a sérüléssel, pontosabban a begyulladt szeméremcsontjával bajlódó futballistát, hogy értékelje a Bp. Honvéd–Craiova Európa-liga-selejtező első, győri mérkőzését.

3. perc: Ezt megúsztuk... A románok szép szabadrúgás-variáció után megzavarták a védelmünket, de a szerencse mellettünk állt. Jobban oda kell figyelnünk!

8. perc: A vendégek 22-ese, Cristian Barbut gyors, mint a villám, nem csoda, hogy Ivan Lovric csak szabálytalanság árán tudta megállítani. Kellemetlen ellenfél, annyi szent.

25. perc: Kamer Qaka sárga lapot kapott, de előtte egy perccel is felmutathatta volna ezt a kártyát a bíró – ha ez a forgatókönyv valósul meg, az albán játékos biztosan nem merte volna megállítani a veszélyes támadásunkat, hiszen figyelmeztetéssel már nem faultolt volna...

27. perc: A videózás során kiderült, hogy a Craiova védelme sebezhető: David N'Gog szépen fejelt, a vendégek kapusa bravúrral védett. Kevésen múlt!

31. perc: Az ivószünet indokolt, rekkenő a hőség. Azt mindenképp megemlíteném, hogy Nicusor Bancura már az ausztriai edzőtáborban felfigyeltem, amikor láttuk a Legia Warszawa elleni felkészülési mérkőzésen. Intelligens, kiemelkedően jó futballista, „olvassa” a játékot. Eddig magabiztosan is teljesít – nem véletlenül ő a csapatkapitány. Látszik a csapatunkon, hogy Giuseppe Sannino vezetőedző a héten még többet gyakoroltatta a labdabirtoklást, ezen a téren sajnos nem álltunk jól, de már látszik az előrelépés.

37. perc: Gyorsabban, gyerekek! A kelleténél eggyel többet ér mindenki a labdához. Az azonban pozitívum, hogy Eke Uzoma remekül helyezkedik a jobb oldalon, nem tudnak vele mit kezdeni, nem „veszi fel” egyik Craiova-futballista sem, tanácstalanok.

45. perc: Indokolt volt a nyolc perc hosszabbítás, mert ápolások miatt sokat állt a játék. Ivan Lovric rutinja sokat ér, több támadás is megakadt rajta. Összességében magasan ez volt a legjobb félidő, amit produkált a csapat a Zalgiris Vilnius elleni első selejtezőkör után.

55. perc: Máris érezhető, hogy visszább álltunk, inkább a mi térfelünkön zajlik a meccs, mélyebben védekezünk, mint az első félidőben. Ez leginkább arra vezethető vissza, hogy már megy a román bajnokság, az ellenfél játékosai frissebbek, mi még kevésbé.

74. perc: Létfontosságúnak bizonyult, hogy Vladiszlav Kulacs beállt, az ő csatár védekezése nagyszerű.

85. perc: Gazdag Dániel sárga lapja nagy érvágás a visszavágó előtt, ugyanis ez volt a harmadik lapja, így eltiltott lesz.

94. perc: Még jó, hogy Renato Kelic felé fejelte a labdát... Vége! Összességében reális eredmény született, nyílt maradt a visszavágó! Sajnos akkor még biztosan nem játszhatok, de remélem, még pályára léphetek ebben az idényben az El-ben...

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

MIÉRT KELLETT GYŐRBE UTAZNI?

Nagy felháborodást keltett, miért nem lehetett Budapesten megrendezni a Bp. Honvéd–Craiova mérkőzést. Nézzük! A kispestiek albérletében, az MTK pályáján a Maccabi Játékok előkészületei zajlanak, azzal azonban kevesebb drukker lehetett tisztában, hogy a Vasas stadionjában a Honvéd csak az első El-fordulóban játszhat.
„A Vasas SC-nek, mint üzemeltetőnek, azt kell szem előtt tartania, hogy minél több piaci bevételt generáljon bérbeadásból, természetesen úgy, hogy saját labdarúgócsapatunk érdekeivel ez ne ütközzön – mondta a Nemzeti Sportnak Jenkei Dániel, a Vasas SC kommunikációs vezetője. – Már az Illovszky-stadion építésének finisében megérkezett hozzánk a felkérés, hogy három napra kibérelnék a létesítményt forgatás céljából. A film futballtémájú, magyar nagyjátékfilmről van szó. A Honvéd vezetői így a megállapodásunkkor tudták, hogy csak az első körben szerepelhetnek Angyalföldön, hiszen szerződés kötött minket a filmesekkel. A forgatás ezen a héten, kedden, szerdán és csütörtökön zajlott.”
Újpesten pályaépítés- és felújítás zajlik, míg a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában szerdán Bajnokok Ligája-selejtezőt játszottak, s az UEFA szabálya szerint két napon belül nem lehet két nemzetközi mérkőzést rendezni ugyanabban a stadionban.

SANNINO: NEM VAGYUNK MÉG CSÚCSFORMÁBAN
– Kimerültnek tűnik.
– A játékosokhoz hasonlóan alaposan elfáradtam – válaszolta Giuseppe Sannino, a kispestiek vezetőedzője. – Ami a meccset illeti: tetszett a játékunk, kemény ellenféllel találkoztunk, amely a bajnoki címre hajt hazájában. Büszke vagyok labdarúgóim teljesítményére.
– A legtöbbet hozták ki a meccsből?
– Nyilván nem vagyunk még csúcsformában. Néhányan nem az eredeti posztjukon játszottak, mások csak néhány hete készülnek velünk, mégis remekül teljesítettek, a klub jövőképéről pedig sokat elárul, hogy Banó-Szabó Bence és Cipf Dominik egyaránt az akadémia növendékeként állta meg a helyét a nemzetközi porondon. Tudjuk, hogy nehéz visszavágó vár ránk, vélhetően telt ház előtt, de a játékosok készek újabb szép fejezetet írni a klub történelmében.
– Miben kell javulni a visszavágóig?
– Gólt kell szerezni, és nem szabad gólt kapni. Nem az számít, melyik együttes lő többször kapura, hanem hogy melyik céloz pontosabban. Szervezetten futballoztunk, a szívünket-
lelkünket kitettük a pályára, amire a visszavágón is építhetünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik