Európa-liga: bravúr, a CFR Cluj nyert a Lazio ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 20:48
null
A CFR Cluj legyőzte a Laziót (Fotó: Riti József Attila)
A romániai CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas) hazai pályán 2–1-re legyőzte az olasz Laziót a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában, az E-kvartettben. A francia Rennes 1–1-es döntetlent játszott a skót Celticcel.

 

 

Ötödik csoportkörös szereplését is győzelemmel kezdte a CFR az európai kupákban, és 11 évvel az AS Roma elleni 2–1-es idegenbeli győzelem után az olasz főváros másik csapatát is vert helyzetből fektette két vállra a kolozsvári csapat.

A Dr. Constantin Radulescu-stadionban csak nagyon lassacskán gyülekeztek a nézők csütörtök este, pedig a CFR csapata hétéves szünet után játszott ismét egy európai kupa csoportkörében. A Lazio vendégjátékának kezdésekor mintegy nyolcezren, a szünetben viszont már csaknem 13 ezren voltak a lelátókon.

A szurkolás is ugyanolyan lassan indult be, mivel a labda főleg a római játékosoknál volt. A CFR edzője, Dan Petrescu hiába állt fel tőle szokatlanul öt védővel, negyven percig csak a Laziónak volt helyzete. Szergej Milinkovics-Szavics fejesét és Correa átlövését még védte Arlauskis, a kolozsváriak kapusa, de egy erőből belőtt szöglet után a berobbanó Bastos közeli lövését még ő sem tudta védeni.

Öt perc múlva Lazzari egyedül mehetett kapura, de a kapu fölé lőtt, a támadásokban kizárólag pontrúgások kiharcolására törekedő CFR pedig az első helyzetéből egyenlített: a szöglet után Lucas Leiva vitte földre a kapu előtt Djokovicsot, s Ciprian Deac a jobb alsóba lőtte a büntetőt. Milinkovics-Szavics szinte azonnal visszaszerezhette volna a vezetést a Laziónak, fejese után a labda centikkel ment a jobb kapufa mellé.

A második félidőre beállt Billel Omrani a hazai csapatban az ex-újpesti Lacina Traoré helyére, és a BL selejtezőkön hat gólt szerző csatárral jóval hatékonyabb lett a CFR támadójátéka. A francia ugyan elpuskázta első két helyzetét, de a 75. percben a felső lécről kipattanó labdát befejelve megszerezte a kolozsváriak győztes gólját. A Ciro Immobilét Rómában hagyó Lazio hiába nyomta meg az utolsó perceket, Lazzari kapáslövését védte Arlauskis, Milinkovics-Szavics pedig a kapu fölé fejelt.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ, E
-CSOPORT
CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, romániai)–Lazio (olasz) 2–1
Rennes (francia)–Celtic (skót) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik