Kihagyott ziccer: az Arsenal 80 perc emberfórral sem tudott élni az Atlético ellen

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 20:59
null
Lacazette fejéről a kapuba tart az Arsenal vezető gólja (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga elődöntőjében az Arsenal hiába játszott 80 percig emberelőnyben az Atlético Madrid ellen, hiába szerezte meg a vezetést Alexandre Lacazette találatával, nyerni nem tudott – a spanyol csapat egyetlen értékelhető második félidei támadását Antoine Griezmann gólra váltotta, így a végeredmény 1–1.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–1 (0–0)
London
, Emirates Stadion. V: Turpin (francia).
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, G. Xhaka, Wilshere – Özil, Welbeck – Lacazette. Menedzser: Arsene Wenger.
Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas Hernández – Á. Correa (Szavics, 75.), Saúl Níguez, Partey, Koke – Gameiro (Gabi, 65.), Griezmann (F. Torres, 86.). Vezetőedző: Diego Simeone.
Gólszerző: Lacazette (61.), ill. Griezmann (82.)
Kiállítva: Vrsaljko (10.)
A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Marseille (francia)–Salzburg (osztrák) 2–0 (Thauvin 15., N'Jie 63.)

Viharosan kezdett az Arsenal az elődöntő első mérkőzésén, Alexandre Lacazette a 6. percben eltalálta a kapufát, ezt a helyzetet két további követte, majd a 10. percben emberelőnybe is került Arsene Wenger csapata. A negatív hős Sime Vrsaljko volt, aki a 2. percben kapott egy sárga lapot, majd a 10. percben egy csúnya odataposásért még egyet, ezzel minden idők leghamarabb két sárgával zuhanyozni küldött játékosa lett az Európa-ligában. A szabálytalanságokat látva Vrsaljko csak abban bízhatott, hogy Clémet Turpin játékvezető a „korai órára” tekintettel szemet huny az egyik eset felett – nem tette, és az ismétlések alapján mindkét sárgánál jól is döntött a francia bíró. Az Atlético védője nagyon felelőtlen volt.

Az egyébként is magas alapjáraton pörgő Diego Simeone majd' felrobbant az ítélet miatt, és percekig folyamatosan reklamált. Egyvalamit elért: Turpin felküldte az Emirates lelátójára.

Nem lett volna meglepetés, ha jobbhátvédje és vezetőedzője elvesztése után „megborul” az Atlético, s azt a madridiak is alighanem csak találgatják, hogyan nem kaptak gólt az első 25 percben, mivel sorra jöttek az Arsenal-helyzetek. A félidő második felére viszont stabilizálódott az Atléti védelme, sőt, igen veszélyes kontrákat is vezetett – Antoine Griezmann kétszer is megtornáztatta David Ospinát, de az Arsenal kapusa állta a sarat. Pedig Griezmann második helyzete Thomas Partey remek szólója után jókora lehetőség volt.

A csapatok 0–0-ról folytatták, az Arsenal pedig egyre szorosabbra húzta a srófot, néha percekig teljesen a kapuja elé szorította az Atléticót, ám tiszta helyzetet nem volt képes kidolgozni. Viszont az „ágyúsok” sorozatban szereztek labdát már 17-20 méterre az ellenfél kapujától, és ennek a nyomásnak végül a 61. percben meg is lett az eredménye. Antoine Griezmann hibázott a saját tizenhatosa előtt, egy kényszerítő után Jack Wilshere a bal szélről középre ívelt, Alexandre Lacazette pedig az ötösön mindenkit túlugorva bólintott, majd mehetett ünnepelni (1–0).

Az Arsenal a gól után sem engedett ki, igaz, a helyzetek kialakításával nem volt könnyű dolga – így is a levegőben lógott a londoniak második találata, az Atlético szemszögéből a legkedvezőbb szcenáriónak az tűnt, hogy 1–0-s vereséggel mehet majd Madridba. Hogy nem így lett, arról Laurent Koscielny és Antoine Griezmann gondoskodott: a 82. percben egy hosszan felrúgott labdánál előbbi óriásit hibázott, utóbbi kilépett, majd elsőre még Ospinába lőtt, másodszorra viszont a hálóba (1–1). Ez volt az Atlético Madrid első és egyetlen értékelhető akciója a második félidőben!

Az Arsenal megnyomta a pánikgombot, ám nem tudott újabb gólt szerezni, bár egy ízben, Aaron Ramsey remek fejesénél Jan Oblaknak hatalmas bravúrt kellett bemutatnia. Maradt az 1–1, az Atlético Madrid óriásit küzdve döntetlenre mentette a mérkőzést, az angol csapat pedig nagyon fájlalhatja a kimaradt ziccert – ezt a meccset meg kellett volna nyernie. Az idegenben a 2018-as év során folyamatosan gyengélkedő Arsenalnak borzasztó nehéz dolga lesz Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik