Európa-liga-döntőt rendeznek 2022-ben a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós)

 

Idén először ülésezett az UEFA végrehajtó bizottsága, és Amszterdamban az első napirendi pont a nemzetközi kupasorozatok fináléjának kiválasztása volt. Az európai szövetség döntésének értelmében a 2022-es Európa-liga-döntőt a tavaly novemberben átadott Puskás Arénában rendezik. Amióta az UEFA átalakította a nemzetközi kupákat, és az elsőség minden sorozatban egy meccsen dől el, először rendez Magyarország európai kupafinálét a férfiaknál.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a 2022-es döntő tervezett időpontja május 18. vagy május 25. Mint ismeretes, Magyarországon játszották a 2019-es női Bajnokok Ligája-döntőt, az idei Európa-bajnokságnak pedig társházigazdája a magyar főváros, ahogy a 2021-es U21-es Európa-bajnokságnak is.

„Megerősítésnek érzem a munkánkról, hogy Magyarország minden évben kiemelkedő futballmérkőzéseknek adhat otthont, kezdve a tavalyi női BL-döntővel, folytatva az idei Eb négy találkozójával, az U21-es Európa-bajnokság fináléjával, illetve a mostani döntés értelmében a 2022-es Európa-liga-döntővel – mondta az mlsz.hu-nak a döntést követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. – Ennek köszönhetően egyre több és több magyar szurkoló nézhet meg a helyszínen kiemelkedő labdarúgó-mérkőzéseket a saját hazájában. Bízom benne, hogy a közelgő Európa-liga-döntő olyan nagy mérkőzés lesz, amely sok gyerekkel megszeretteti a labdarúgást.”

 

Az UEFA továbbá úgy határozott, hogy a 2022-es női Bajnokok Ligája-finálét Torinóban, a 2023-ast Eindhovenben rendezik, míg a 2022-es európai Szuperkupát Helsinkiben, a 2023-ast Kazanyban.

A végrehajtó bizottság a későbbiekben a sorozatok szabályváltozásairól hoz még döntést, majd kedden kerül sor az UEFA éves kongresszusára, valamint a Nemzetek Ligája sorsolására is – utóbbiról itt írtunk bővebben.