Európa-liga: a kolozsváriak megint feljutottak a főtáblára

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 19:49
null
CFR-gólöröm (Fotó: Manases Sándor)
Idén is a CFR lesz az egyetlen romániai csapat az európai labdarúgókupák csoportkörében: a kolozsvári együttes ismét feljutott az Európa-liga főtáblájára, miután csütörtök este hazai pályán, minimalista futballal, 3–1-re legyőzte a finn KuPS-t.

 

Az erdélyi együttes már az első helyzetéből betalált a vendégek kapujába, Ciprian Deac szögletből beadott labdáját Mario Rondón fejelte a hálóba.

Az ívelgetések mellett a jobbszélső Usman Sale sebességére építő finnek nem éltek a folytatásban adódó lehetőségeikkel, kapura tartó lövésük sem volt. A védelmük viszont Rondón után Alexandru Paunról is lemaradt, aki az alapvonalról könnyedén tette a kapu elé a labdát, s Gabriel Debeljuhközelről a kapuba helyezte.

A második félidő elején a Deac, Rondón páros egy előreívelt szabadrúgásból hozta össze a harmadik gólt, amelyet a venezuelai csatár a jobb kapufa közeléből szerzett.

Innen kezdve már a finnek sem hittek a sikerben, bár a legvégén a csereként beálló Aniekpeno Udoh egy látványos góllal még szépített: a tizenhatos vonaláról meglőtt labda a lécről vágódott a hálóba.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)

BAJNOKI ÁG

CFR (Kolozsvár, romániai)–Kuopion Palloseura (finn) 3–1
(Rondón 5., 56., Debeljuh 42., ill. Udoh 90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik