Eurofutball: iskolapadból az Európa-ligába – focimese Walesből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.20. 15:04
null
A csapat kapusa, Will Fuller elsírta magát a győzelem után (Fotó: Cardiff Met FC – Twitter)
A cardiffi Metropolitan Egyetem futballcsapata a rájátszás döntőjében tizenegyesekkel legyőzte a Bala Town FC-t a walesi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ezzel pedig az együttes kvalifikált az Európa-liga 2019–2020-as kiírásának selejtezőjébe. 

A Cardiff Met FC jelen formájában 2000 óta létezik. A csapatban a helyi Metropolitan Egyetem alap- és mesterszakos tanulói, valamint az iskola munkatársai játszanak. 2013-ban még a walesi negyedosztályban szerepeltek, majd négy év alatt három bajnoki címet szerezve a 2016–2017-es idényben jutottak fel a Walesi Premier League-be.

Klasszikus futballhangulat Walesből (Fotó: Cardiff Met FC – Twitter)
Klasszikus futballhangulat Walesből (Fotó: Cardiff Met FC – Twitter)

A walesi bajnokság lebonyolítása egészen különleges, profi, félprofi és amatőr státuszú gárdák egyaránt szerepelnek benne. A tizenkét együttes oda-visszavágós alapon játszik 22 fordulót, majd ezt követően felső- és alsóházi rájátszás dönt a bajnoki cím sorsáról és a kieső csapatról. A 3–7. helyezettek pedig kuparendszerben újabb rájátszást „futnak” a ligának járó harmadik Európa-liga-selejtezős helyért.

Ez az a minisorozat, amiben a Cardiff Met FC kiharcolta az El-indulást. Az egyetemi alakulat 1–1 után tizenegyesekkel múlta felül a Bala Town FC-t. Az utolsó kísérletet Eliot Evans értékesítette.

Sgorio on Twitter

Met Caerdydd yn cyrraedd Ewrop! @CardiffMetFC qualify for the @EuropaLeague for the first time in their history! https://t.co/6UMI3TU3nk

JD Welsh Premier League on Twitter

"Anhygoel yw'r gair, rwy'n credu!" "Amazing is the word, I think!" Dyma @emlynnlewis yn adlewyrchu ar gyrraedd Ewrop hefo Met Caerdydd ddoe. Emlyn Lewis reflects on the journey as he helps steer @CardiffMetFC fo the @EuropaLeague for the first time in the club's history. https://t.co/jb6mXHwVFH

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik