El: zárt kapuk mögött rendezik meg az Inter csütörtöki meccsét

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 07:04
null
Nem lesznek nézők csütörtökön a San Siróban az Inter és a Ludogorec mérkőzésén (Fotó: AFP)
Zárt kapuk mögött rendezik meg csütörtökön az Internazionale–Ludogorec Európa-liga-párharc milánói visszavágóját a koronavírus-járvány miatt – tudatta az olasz labdarúgóklub hétfőn a hivatalos honlapján.

 

Az intézkedésre azért került sor, mert az utóbbi napokban az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében óráról órára emelkedett a koronavírus fertőzöttjeinek száma.

Elképzelhető, hogy nem az Inter meccse lesz az egyetlen, amelyet nézők nélkül játszanak le Olaszországban, merthogy Paolo Dal Pinto, a helyi bajnokságot szervező Serie A elnöke hétfőn azt a javaslatot tette a kormánynak, hogy a fertőzéssel érintett területeken zárt kapuk mögött lépjenek pályára a csapatok.

Az Inter 2–0-s előnyről várja a Ludogorec elleni párharc visszavágóját, amelyre csütörtökön 21 órától kerül sor. A tét a legjobb 16 közé jutás.

Inter on Twitter

OFFICIAL STATEMENT #InterLudogorets will be played behind closed doors on Thursday 27 February at San Siro Full statement https://t.co/vm5DOju5Z2 #FCIM



A hétfő esti jelentések szerint Olaszországban eddig hét halálos áldozata van a koronavírusnak. A legutóbbi négy elhunyt személy mind idős ember volt, aki előrehaladott betegségben szenvedett. Mind a négy haláleset az északi Lombardia tartományban történt. A fertőzöttek száma 222, ebből 173-at Lombardiában, 33-at Venetóban tartanak számon. Emilia Romagnában 18, Piemontban 3, a közép-olaszországi Lazióban ugyancsak 3 megbetegedésről tudnak. A betegek felét kórházban ápolják, mintegy harmincat intenzív osztályon.

Mint arról beszámoltunk, a járvány miatt múlt vasárnap négy olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzést halasztottak el.

EURÓPA-LIGA, A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00: Internazionale (olasz)–Ludogorec (bolgár) (Tv: Digi Sport3)
Az első mérkőzés eredménye: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik