El: újra kellett volna rúgatni a Honvéd 11-eseit, a bíró nem ítélt semmit

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 09:45
Egyre több internetes portál foglalkozik az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd Európa-liga-selejtezőn történtekkel, azon belül pedig nemcsak a bedobott hanggránáttal, hanem a tizenegyespárbajjal is.

A botrányos körülmények között 0–0-val végződő találkozó után tizenegyespárbaj döntött arról, hogy (egyelőre?) melyik csapat jut tovább a harmadik fordulóba.

A szabály szerint a kapus egyik lábának érintenie kell a gólvonalat a rúgás pillanatában. Az alábbi képen jól látható, hogy Mirko Pigliacelli kivétel nélkül az összes rúgásnál előrébb helyezkedett, a játékvezető azonban egy büntetőt sem végeztetett el újra. A párbajt a román csapat 3–1-re nyerte meg.

 

Mint ismert, a tizenegyespárbajt már Jamie Robert Robinson vezényelte le, miután Arnold Huntert ápolni kellett, mert a román szurkolók bedobtak egy hanggránátot a pályára.

A magyar csapat megóvta a találkozót.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
UNIVERSITATEA CRAIOVA (román)–BUDAPEST HONVÉD 0–0 – 11-esekkel: 3–1
Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Hunter (Eakin, Argyropoulos – északírek)
U. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka, 75.), Vatajelu (Ionita, 63.) – Roman (Fortes, 94.). Vezetőedző: Corneliu Papura
Bp. Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) – Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Továbbjutott:
az Universitatea Craiova 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik