1–7-es leckét kapott az Újpest a Sevillától

BODNÁR ZALÁN, BACSKAI JÁNOS (közvetítés)BODNÁR ZALÁN, BACSKAI JÁNOS (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 20:50
null
Az Újpestnek a becsületgól összejött a Sevilla ellen (Fotó: Török Attila)
A Sevilla a papírformának megfelelően idegenben is felülmúlta az Újpestet a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában; Zsótér Donát pazar bombagólt jegyzett, de a spanyolok így is simán, 3–1-re nyertek, azaz 7–1-es összesítéssel jutottak tovább.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
NEM BAJNOKI ÁG
ÚJPEST FC–Sevilla (spanyol) 1–3
(Zsótér 77., ill. Sarabia 35., 50., Muriel 83.)
Továbbjutott: a Sevilla, 7–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Mi sem jelzi jobban, mennyire ki vannak éhezve a magyar rajongók a jó futballra, mint az, hogy a Sevilla ellen az idegenbeli 4–0-s vereség után, a továbbjutás halvány reménye nélkül is telt ház és lelkes szurkolás volt az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. Csak a vendégszektorban maradtak eladatlan jegyek.

Nyilván szólt ez egyrészt az elmúlt években jelentős nemzetközi sikereket elérő, a Bajnokok Ligája előző idényének nyolcaddöntőjében a Manchester Unitedet is elbúcsúztató spanyol együttesnek – de legalább annyira a magyar csapatnak, amely „elhozta” Budapestre mások mellett a francia válogatott Wissam Ben Yeddert, az idei vb-n is megcsodált kolumbiai Luis Murielt, vagy a 2010-es világbajnok Jesús Navast. Utóbbi ugyan nem volt a kezdőben, ám azzal nem lehet vádolni az andalúziai gárdát, hogy ne tisztelte volna meg az Újpestet azzal, hogy a legjobb csapatát küldi pályára a továbbjutás biztos tudatában.

Természetesen Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek vezetőedzője sem tartalékolt a hétvégi, Kisvárda elleni bajnokira, nemcsak a szavakon, hanem a tetteken is érezhető volt, hogy az újpestiek szeretnének a lehető legtisztességesebben búcsút venni a nemzetközi kupasorozattól. A szerb szakvezető nem számíthatott Cseke Benjáminra, mert a bal lába megsérült néhány órával a kezdés előtt. Így járt a spanyolok csapatkapitánya, Nicolás Pareja is, ám ő már nevezés után, így helyette Gabriel Mercado játszott.

Nem állíthatjuk, hogy nagyon rángatta volna az istrángot a sevillai együttes, eközben korrektül helytállt az Újpest, amelynek a nevéhez fűződik az első félóra mindkét számottevő helyzete: előbb Zsótér Donát lőtt 20 méterről ballal, laposan, kevéssel a bal kapufa mellé, majd Nagy Dániel került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belülről, és ha nem lépnek bele, sikerrel is járhatott volna a próbálkozása.

Nem jelentett meglepetést, hogy sokkal inkább megbecsülte a labdát a vendégcsapat, és az is nyilvánvaló volt, hogy ha nagyon szüksége lenne rá, akkor azonnal ritmust váltana, de az újpestiek hozzáállására, tettrekészségére sem lehetett panasz, minden labdáért keményen küzdöttek, s ha kellett, méterekről csúsztak be. Ám ez is kevés volt a 36. percben, amikor Sergio Escudero pontos beadása után a korábbi Real Madrid-növendék, Pablo Sarabia megszerezte a vezetést a Sevillának. Aki esetleg arra fogadott, hogy nem lesz hosszabbítás a párharcban, ennél a gólnál hátradőlhetett (0–1)...

Sarabia első gólja




Pablo Sarabia aztán a második félidő elején is lecsapott, amikor egy újpesti támadás során elpasszolt labdából induló kontrát fejezett be góllal. Ez is jó példa volt arra, hogy míg az NB I-ben egy ilyen labdaeladás az ellenfél térfelén általában belefér, itt nem, mert az ellenfél azonnal büntet (0–2).

Sarabia második gólja


Ezután spanyoloknak már jutott idejük egy kis közönségszórakoztatásra is, bedobtak egy-két esernyőcselt, némi sarkazgatást, kicsattanva az önbizalomtól. A kérdés az volt, futja-e az újpestiek erejéből szépítésre. Ehhez sokáig Nagy Dániel és Obinna Nwobodo állt a legközelebb: előbbi a 60. percben egy szép akció végén a jobbról érkező beadást lőtte kevéssel a bal felső sarok fölé, utóbbi pedig negyedórával később ziccerben vihette a labdát kapura, de eltékozolta a lehetőséget. Nem úgy két perccel később Zsótér Donát, aki a rosszabbik lábával, jobbal bombázott 20 méterről a bal felső sarokba (1–2).

Zsótér bombája

Szépségtapasz jutott tehát, a Sevilla viszont – amely a meccs napján szerződtette a horvátok egyik vb-ászát, Ante Rebicet is – még egyszer beköszönt (Muriel talált be: 1–3), és nagyon magabiztosan került a harmadik selejtezőkörbe.

Muriel találata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik