El: „Ugyanez volt a hétvégén is. Ez aggaszt” – így az Espanyol edzője

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 12:10
null
David Gallego csak a második félidőben látottakkal volt elégedett (Fotó: Marca)
Magyar szempontból bravúros, barcelonai oldalról nézve csalódást keltő eredményt, 1–1-es döntetlent hozott az Espanyol és a Ferencváros összecsapása a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában. A katalánokat irányító David Gallego az első félidőben látottakkal egyáltalán nem volt elégedett.

 

„Az első félidőben nem azt a csapatot láttam, amelyet szerettem volna – utalt sajátjaira a Marca által idézett David Gallego, az Espanyol vezetőedzője. – Hiányzott a játékunkból az intenzitás, a korai gól pedig érzelmileg rosszul érintette az együttest. Nem voltunk jók az első negyvenöt percben. A második félidő már tetszett. Sok veszélyt teremtettünk, beszorítottuk a saját térfelére az ellenfelet. A játékosok is láthatták, hogy tudunk futballozni, és nagyszerű a csapatunk. Keserédes a szájízünk.”

„Aggaszt, hogy a csapat csak azután tudja »elengedni« magát, hogy valami balszerencse éri. Ugyanez történt Eibarban is (a múlt hétvégi bajnokin az Espanyol hátrányból felállva nyert 2–1-re baszk riválisa otthonában – a szerk.). Teljes mértékben vállalom a felelősséget, hogy a csapat nem olyan intenzitással vetette bele magát a küzdelembe, mint elvártam volna. Nagyon hosszú út áll még előttünk, Európában semmi sem könnyű– tette hozzá Gallego.

Az Espanyol trénere a Ferencváros kapcsán megjegyezte, a magyar bajnokot szervezett, több kiváló képességű játékos alkotta csapatnak tartja, de most még nem gondol a budapesti „visszavágóra”.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
RCD Espanyol (spanyol)–Ferencváros 1–1 (0–1)
Barcelona,
Estadi Cornella-El Prat, 18 125 néző. Vezette: Dabanovics (montenegrói)
ESPANYOL: Diego López – J. López, Naldo Pereira, Espinosa, Vila (Pedrosa, 67.) – Roca – Melendo (Calleri, 56.), P. Lozano, Granero – Vu Lej, M. Vargas (Campuzano, 74.). Vezetőedző: David Gallego
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 66.), Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Frimpong, 85.), Haratin – Zubkov, Sigér, Nguen – Isael (Szihnyevics, 62.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: M. Vargas (60.), ill. J. López (10. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Nemzeti Sportot Barcelonából tudósítja: Borbola Bence, Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik