A Honvéd már csak az UEFA-ban bízhat (Fotó: MTI)

A csütörtök esti visszavágó kirívó incidense a 120. percben történt: miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

 
Kizárás? Pénzbüntetés? Mit érhet el a Honvéd az Európa-liga-meccs megóvásával? 
A román sajtó zárt kapus büntetésre számít a Craiova esetében – lapszemle 
Ezért nem szakította félbe a Honvéd meccsét a bíró – sajtóhír 
Megóvja a Honvéd a Craiova elleni mérkőzést – hivatalos 
Sannino: Mindenki látta, mi történt! Hihetetlen! 
A Honvéd botrányos meccsen esett ki az El-ből Romániában 

Szabó Zsolt pénteken az M1 aktuális csatornán arról beszélt, számára az volt a legfurcsább, hogy az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt, amely szerint ilyen esetben esetben semleges, nyugodt helyen – például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában – kell megtárgyalni, folytathatják-e a mérkőzést.

Ezzel szemben Romániában a pálya szélén tanácskoztak, miközben a nézőtéren több mint húszezer szurkoló fütyült. Szabó Zsolt elmondta, ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely alapvetően megkérdőjelezi a döntés semlegességét és átgondoltságát.

Szabó úgy fogalmazott, nem lepné meg, ha az UEFA kizárná a Craiovát, ellenkező esetben a szervezet legalizálná az ehhez hasonló nézőtéri viselkedést, ami ellen például a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetői évek óta hatékonyan harcolnak. Hozzátette, a nemzetközi kupasorozatok rendkívül sűrű programja miatt a döntés egy-két napon belül várható, az újrajátszás elrendelése viszont kizárható.

A párharc továbbjutója – jelenleg a Craiova – a görög AEK Athénnal találkozik.