El: Semmi extrát nem mutatott a Malmö, túlságosan respektáltuk ellenfelünket – Bódog Tamás

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 06:52
null
A Honvéd nem volt elég bátor a Malmö ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában búcsúzott a Budapest Honvéd a nemzetközi porondtól, miután hazai pályán 2–0-ra kikapott a Malmőtől. A találkozó után a két vezetőedző és Baráth Botond értékelt.


Bódog Tamás,
a Bp. Honvéd vezetőedzője így értékelt.

„Úgy gondolom, egy egész félidőt elajándékoztunk, annak ellenére, hogy bár próbálkoztunk az első játékrészben is, de túl nagy respektet mutattunk. Ha voltak is olyan hibák a túloldalon, amiből indulni tudtunk volna, egyből elveszítettük a labdát. Az első félidőben nem volt meg az a bátorság, ami a szünet után jellemzett minket, próbáltunk jobban játszani, s ez sikerült is. A Malmö semmi extrát nem mutatott, mégis megérdemelten szerezte meg a vezetést – ezen a tényen az sem változtat, hogy lesről szerzett góllal. A második félidei teljesítménnyel elégedettek voltunk, bár abban is több volt a befejezéseknél, leginkább a passzok pontosságát illetően.”

Hozzátette, jobban kellett volna játszani, kihasználni a kevés helyzetet. Az első félidőben túl sokat passzoltak hátra, amiből nehéz építkezni. Ha bátrabban játszanak, lehetett volna más is a vége.

„Pontosabbak voltak, türelmesebbek a támadóharmadban – állapította meg Baráth Botond, a Bp. Honvéd védője. – Látszott rajtuk, hogy több tapasztalatuk van a nemzetközi porondon. Ha türelmesebbek lettünk volna, akkor többet tarthattuk volna a labdát az ellenfél térfelén, s több helyzetünk lett volna.”

Jon Dahl Tomasson, a Malmö FF vezetőedzője elmondta, büszke a játékosaira.

„Nagyon szépen teljesítettek a pályán, úgy játszottak, ahogy egy Európa-liga-mérkőzésen illik, főleg, hogy idegenben volt a meccs. Gól nélkül hoztuk le a találkozót, a fiúk a szívükkel és az eszükkel is futballoztak, végigtolták a mérkőzést, csak büszke lehetek rájuk. Nem volt könnyű meccs, de jól játszottunk, és összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel.”

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–Malmö FF (svéd) 0–2(Toivonen 43., Traustason 86.)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:Papapetru (görög)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik