El-selejtező: Herczeg András szerint a DVSC dominálni akar

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 19:25
null
Herczeg András elmondta, a közönség újra a csapat mögött áll (Fotó: dvsc.hu)
Nagy hibát követnénk el, ha könnyű mérkőzésre számítanánk a Kukësi ellen – vélekedett a Debreceni VSC labdarúgócsapatának vezetőedzője a csütörtöki Európa-liga-selejtezőt megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

 

Herczeg András elmondta: a szakmai stáb az albán együttes öt mérkőzésének felvételét látta, és ezek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a Kukësi jó csapat.

AZ ALBÁNOK JÓ EREDMÉNY ELÉRÉSÉBEN BÍZNAK

Az albán FK Kukësi labdarúgócsapatának vezetői, játékosai bíznak abban, hogy jó eredményt érnek el a DVSC ellen.

Ernest Gjoka vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a Debrecen nagyobb múltú csapat, mint a Kukësi, ezért megtisztelőnek tartja, hogy ellene játszhatnak.

„A csütörtöki mérkőzésen azonban nem a két együttes történelme számít majd, hanem a jelenlegi forma” – mondta.

Az albánok szakmai stábja a debreceniek több mérkőzésének felvételét is látta, és noha az elmúlt hetekben a szűkös keret miatt voltak nehézségeik, a tréner úgy érzi, sikerült kellőképpen felkészülniük.

„Mentálisan erősek vagyunk, készen állunk a feladatra” – tette hozzá.

A Kukësi csapatkapitánya, a koszovói válogatott Besar Musolli arról beszélt, hogy izgatottan várják az összecsapást, szeretnének olyan eredményt elérni, amely után esélyük maradhat a továbbjutásra.

Az albán együttest mintegy harminc szurkoló kísérte el a debreceni mérkőzésre, a visszavágón azonban – a csapatkapitány szerint – akár háromezer szurkoló is buzdíthatja majd a Kukësit, feltéve, ha a debreceni meccsen jó eredményt érnek el.

„Játékosai labdabiztosak, jól cseleznek, és az egy az egy elleni párharcokban is eredményesek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az ellenfélnél jelentős változások történtek az elmúlt hetekben. Az albán csapattól három játékos távozott, köztük a házi gólkirály mozambiki Reginaldo, miközben négy új labdarúgó csatlakozott a kerethez.

„Elképzelhető, hogy az új igazolások miatt az eddig alkalmazott négy–négy–kettes felálláson változtat az ellenfelünk, de mi elsősorban a saját játékunkat szeretnénk játszani, dominálni akarunk” – emelte ki Herczeg András.

A csapat felkészülését illetően a tréner közölte: teljes kerettel csak az utóbbi három hétben tudtak készülni, az új igazolások pedig 10-12 napja kapcsolódtak be a közös munkába. A támadósorba érkezett játékosok – a kameruni Bouoli Effa, a nigériai Garba és a szerb Trujics – jó benyomást tettek rá az eddigi edzéseken, de mind a három játékosnak van még lemaradása a többiekhez képest, elsősorban erőnlétileg. A számszerű eredményre vonatkozó kérdésre hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a DVSC ne kapjon gólt, és legalább egyet rúgjon.

A jegyeladások alapján a mérkőzésen minimum fél ház várható, ami Herczeg András szerint azt jelzi, hogy Debrecenben újra fociláz van.

„A közönség újra a csapat mögött áll, szeretnénk, ha ez a támogatás a Kukësi elleni két meccs után is megmaradna. Ezért is fontos lenne, hogy kiharcoljuk a továbbjutást” – fogalmazott.

A DVSC-ben sérülés miatt nem léphet pályára a középpályás Bódi Ádám, ugyanakkor több olyan játékos szerephez jut, akinek ez lesz az első nemzetközi mérkőzése. Herczeg András szerint azonban ez inkább plusz motivációt jelent nekik.

A párharc első mérkőzése 19 órakor kezdődik csütörtökön.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS – JÚLIUS 11., CSÜTÖRTÖK

19.00: DEBRECENI VSC
(magyar)–Kukësi (albán) (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezeti: Sebastian Gishamer (osztrák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik