Hármat lőtt a Hammarby, ezzel búcsúzott az El-től a Puskás Akadémia

BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.27. 18:44
null
Becsülettel küzdött, de nem volt reális esélye a sikerre a PAFC-nak (Fotó: pfla.hu)
A svéd bronzérmes Hammarby 3–0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen a nemzetközi kupaporondon 33. magyar csapatként, története első tétmérkőzését lejátszó felcsúti gárda ellen. Ezzel véget is ért a 2020–2021-es kupakaland a koronavírus által megtizedelt, a kispadra csupa-csupa akadémistát nevező PAFC számára.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Hammarby (svéd)PUSKÁS AKADÉMIA FC 3–0 (2–0)

Stockholm,
Tele2 Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Zebec (horvát)
HAMMARBY: Ousted – Söderström, Fenger, Fällman, Jeahze (Rodics, 80.) – Andersen, Bojanic – A. Khalili (Kacaniklic, 77.) – Tankovic (A. Jóhannsson, 55.), Paulinho – I. Khalili. Vezetőedző: Stefan Billborn
PUSKÁS AKADÉMIA: Auerbach – Szolnoki, Hadzsiev, Spandler, Deutsch L. – Kiss T. (Kalmár B., 84.), Radics, Plsek, Nagy Zs. – Latifi (Komáromi, 61.), Weslen (Corbu, 69.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: A. Khalili (1–0) a 14., Bojanic (2–0) a 31., Paulinho (3–0) a 84. percben

A meccs online tudósítása itt olvasható!

Nem vallott kudarcot európai bemutatkozásán a fiatalokkal felálló felcsúti csapat, amely a koronavírus miatt nélkülözte legjobbjait Svédországban.

Miután nem tudta lejátszani az új bajnoki idény első két mérkőzését koronavírus-fertőzések miatt a Puskás Akadémia, nem keltett különösebb meglepetést, hogy nem tudta a legjobb csapatát pályára küldeni Hornyák Zsolt vezetőedző Stockholmban a klubtörténet első nemzetközi kupameccsén a Hammarby ellen. Azt már az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előzetes meccskeretéből is sejteni lehetett, hogy Tóth Balázs kapus, továbbá a védő Thomas Meissner és a csatár David Vanecek nem lehet ott a Tele2 Aréna műfüves gyepén, de a kezdőjátékosok és a cserék nyilvánossá válása pillanatában az is világos lett, hogy mások mellett Josip Knezevic, Yoell van Nieff, Luciano Slagveer, Urblík József, Alexandru Baluta és Joao Nunes játékára sem számíthat az edző, aki a kapuba például a 17 éves Auerbach Martint volt kénytelen állítani. De volt 18 (Radics Márton), 19 (Kiss Tamás), 20 (Weslen) és 21 éves (Deutsch László) játékos a kezdőcsapatban, a kispadon pedig még tapasztalatlanabb játékosok ültek kényszerből.

Nem kezdett rosszul a Puskás Akadémia, próbálta tartani a labdát, támadáskezdeményezései is voltak, de alig negyedóráig tudta őrizni a gól nélküli állást. Talán ha rutinosabb kapus áll a felcsúti gólvonalon, elkerülhető lett volna a hazaiak találata, miután a gólszerző Abdul Rahman Khalili elé úgy került a labda, hogy a balról érkező beadást röviden ütötte ki Auerbach Martin. De senki sem eshetett a fiatal kapus torkának, hiszen úgy kellett idegenbeli európai kupameccsen helytállnia, hogy NB I-es mérkőzésen sem játszott még. És nem vitás, a második gólban is része volt az ifjú kapusnak, aki nem helyezkedett tökéletesen a szabadrúgásnál a sorfal mögött, amikor a 31. percben 21 méterről Darijan Bojanic könnyedén a jobb alsó sarokba lőhetett. Együtt lehetett érezni Hornyák Zsolt vezetőedzővel, hogy gondoktól gyötört arccal vonult szünetben az öltözőbe, hiszen önhibáján kívül kellett egy ilyen fontos mérkőzésen kényszermegoldásokhoz nyúlnia (2–0).

A második félidőt jóval bátrabban és jobb futballal kezdte a Puskás Akadémia, lövőhelyzetekig is eljutott, az 50. percben pedig valószínűleg tizenegyest kellett volna kapnia kezezés miatt. Kiegyenlítetté vált a mérkőzés, az 57. percben még a svédek lőtték telibe a bal kapufát, utána Auerbach védett lábbal ziccerben, majd a 62. percben Kiss Tamás jó lövésénél kellett vetődve védenie David Ousted kapusnak. És a 78. percben megérdemelte volna a csereként beálló 18 éves Komáromi György, hogy szépítsen, lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. Ehelyett azonban a hajrában a svédek szerezték meg a harmadik góljukat a brazil Paulinho révén. 3–0

Az európai kaland véget ért, az itthoni most kezdődik a felcsútiaknak, akik vasárnap az Újpestet fogadják a Pancho Arénában, miután az MLSZ versenybizottsága nem engedélyezte, hogy újabb NB I-es meccsét halassza el a járvány által erősen hátráltatott együttes.

A meccs online tudósítása itt olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik