El-döntőben a Marseille, kis segítséggel

Vágólapra másolva!
2018.05.03. 20:55
null
A végén a Marseille örülhetett (Fotó: AFP)
Bejutott az Európa-liga döntőjébe az Olympique Marseille is, amely ugyan kikapott Salzburgban, hosszabbításban, de összesítésben 3–2-vel továbblépett.


EURÓPA-LIGA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Salzburg (osztrák)–Marseille (francia) 2–1
(Haidara 53., B. Sarr 65. – öngól, ill. Rolando 116.)
Kiállítva: Haidara (Salzburg, 119.)
Továbbjutott: a Marseille, 3–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Szinte otthon érezték magukat a párharc első felvonásán kettő nullára nyerő Marseille-játékosok Salzburgban, ugyanis a jó kétezer francia drukker elképesztő hangulatot teremtett, a kezdés előtt tűzijátékkal és tekintélyes kiterjedésű füstköddel lelkesítette övéit – nem maradtak alul a párharcban a csendesebb osztrákok sem, ők a látványra adtak, lásd hatalmas élőképüket.

Ezért aztán a szakadó eső ellenére is ködbe vesztek az első perc osztrák támadásai, majd amikor végre javultak a látási viszonyok, visszasírtuk a ködöt, mivel egy-egy kisebb helyzet után kilátástalan mezőnymunkát láthattunk csak.

A pihenőt követően Valere Germain hamar eldönthette volna a továbbjutást, de hibázott ziccerben, és ahogyan ez már csak lenni szokott, jött a büntetés, ezúttal egy szép Amadou Haidara-találat képében.

Mint köztudott, az egy null szárnyakat ad, sorra dolgozta ki a helyzeteket a Salzburg; Xaver Schlager gyengécske lövését a kapuba segítette Bouna Sarr, és máris ledolgozta a hátrányát a házigazda.

Fél órával később jöhetett a ráadás, annak elején meg egy hatalmas Yohann Pelé-védés, valamint hazai mezőnyfölény, majd egy csereember döntött: egy teljesen jogtalan OM-szöglet után a portugál Rolando talált a salzburgi kapuba.

A végére tartogatta a nagy dobást a Marseille, a 116. percig várt az első, a kapu felületére tartó lövéssel, ezzel együtt elképesztő játékvezetői hiba döntött ezen az elődöntőn (is).

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–ARSENAL (angol) 1–0 (1–0)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik