El: Sallaiék legyőzték Kleinheisleréket; kikapott a Maccabi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.23. 20:56
null
Sallai Rolandék tüzes hangulatban győzték le az Asztanát (Fotó: APOEL/Twitter)
A labdarúgó Európa-liga playoffkörében, a párharc első felvonásán Sallai Roland csapata, a ciprusi APOEL 1–0-ra legyőzte Kleinheisler László együttesét, a kazah Asztanát. A mérkőzést mind a két magyar játékos végigjátszotta.

Az Asztana ciprusi vendégjátékát hatalmas pirotechnikai bemutató előzte meg, kérdés, az UEFA illetékesei hogyan értékelik az APOEL-szurkolók által prezentált tűzijátékot.

APOEL FC France on Twitter

Ça, c'est les supporters de l'APOEL Μόνο ΑΠΟΕΛ ! https://t.co/9iip72aLqF



A pályán már nem volt ekkora tűzijáték, igaz az APOEL fölénye végül győzelemmé érett: a ciprusiak Caju 79. percben szerzett góljával 1–0-ra nyertek. Sallai Roland és Kleinheisler László egyaránt végigjátszotta a mérkőzést, utóbbi az 55. percben sárga lapot kapott. A ciprusiak által a napokban kölcsönvett Balogh Norbert még nem volt tagja a keretnek.

A Zenit a szünetben még egygólos hátrányban volt a norvég Molde ellen, ám a második félidőben három gólt vágott, így jó helyzetből várhatja az idegenbeli visszavágót.

A Bajnokok Ligájából a Mol Vidi ellen kieső bolgár bajnok Ludogorec idegenben 1–0-ra nyert a Torpedo Kutaiszi ellen. Az El-ből az Újpestet is kiejtő Sevilla sokáig nem bírta feltörni a Sigma Olomouc védelmét, a 84. percben azonban André Silva átadása után Pablo Sarabia volt eredményes, így a spanyolok 1–0-ra nyertek Csehországban. Sarabia jó formában van, az Újpest elleni párharcban háromszor volt eredményes, a Zalgiris otthonában kétszer talált be, idei öt El-meccsén összesen hat gólt szerzett (sőt, a spanyol Szuperkupa-találkozón az FC Barcelonának is betalált).

Az első selejtezőkörben a Ferencvárost búcsúztató Maccabi Tel-Aviv nehéz helyzetbe került Norvégiában, mivel 3–1-re kikapott a Sarpsborgtól. Érdekesség, hogy a mérkőzésen a játékvezető három tizenegyest ítélt (kettőt a hazaiaknak, egyet a vendégeknek), ezekből egy sem maradt ki.

A Celtic már a 3. percben vezetést szerzett a Suduva otthonában, ám végül meglepetésre csak 1–1-es döntetlennel távozott Litvániából.

A Korcsmár Zsoltot végig a kispadon tudó Midtjylland kétgólos hátrányba került a BL-ből a Vidi által búcsúztatott Malmö otthonában, ám a dán csapat a második félidőben egyenlített, így kedvező eredményt harcolt ki Svédországban.

Az RB Leipzig nem tudta feltörni az ukránok védelmét (Fotó: RB Leipzig/Twitter)
Az RB Leipzig nem tudta feltörni az ukránok védelmét (Fotó: RB Leipzig/Twitter)

Akárcsak az Európa-liga előző selejtezőkörében rendezett párharcban, Gulácsi Péter ezúttal sem került be az RB Leipzig keretébe. A magyar kapus a hétvégén Német Kupa első fordulójában védett, így elképzelhető, hogy Ralf Rangnick a Borussia Dortmund elleni szezonnyitó bajnokira pihentette.

A mérkőzésen a lipcseiek hiába kerültek már a 17. percben emberelőnybe, nem tudtak gólt szerezni a Zorja Luhanszk otthonában – s mivel nem is kaptak, gól nélküli döntetlenről várhatják a folytatást.

A Rapid Wien a sérült Szántó Tamás nélkül nyert 3–1-re az FCSB (korábban Steaua Bucuresti) ellen.

A Genk hazai pályán 5–2-re legyőzte a Bröndbyt. A belgáknál a bajnokság után az Európa-ligában is bemutatkozott az előző szezonban még a Ferencvárost erősítő Joseph Paintsil. A ghánai középpályás a 74. percben állt be, majd a 91. percben gólpasszt adott.

Paintsil gólpassza


LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK

• NEM BAJNOKI ÁG
Zenit (orosz)–Molde FK (norvég) 3–1
Trencín (szlovák)–AEK Larnaca (ciprusi) 1–1
Sigma Olomouc (cseh)–Sevilla (spanyol) 0–1
Sarpsborg (norvég)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3–1
FC Basel (svájci)–Apollon Limassol (ciprusi) 3–2
Atalanta (olasz)–FC Köbenhavn (dán) 0–0
Olympiakosz Pireusz (görög)–Burnley (angol) 3–1
Zorja Luhanszk (ukrán)–RB Leipzig (német) 0–0
Partizan Beograd (szerb)–Besiktas (török) 1–1
Rapid Wien (osztrák)–FCSB (román) 3–1
Genk (belga)–Bröndby (dán) 5–2
Gent (belga)–Bordeaux (francia) 0–0
Rangers (skót)–Ufa (orosz) 1–0

• BAJNOKI ÁG
Torpedo Kutaiszi (grúz)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 0–1
APOEL (ciprusi)–Asztana (kazah) 1–0
Suduva (litván)–Celtic (skót) 1–1
Sheriff (moldovai)–Qarabag (azeri) 1–0
Malmö FF (svéd)–FC Midtjylland (dán) 2–2
F91 Dudelange (luxemburgi)–CFR Cluj (romániai) 2–0
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Spartak Trnava (szlovák) 0–2
Rosenborg (norvég)–Shkëndija (macedón) 3–1

A visszavágókat egy hét múlva, augusztus 30-án rendezik meg fordított pályaválasztással. A csoportkör sorsolását augusztus 31-én Monacóban tartják.

A már biztosan főtáblás csapatok (koefficiens szerint csökkenő sorrendben): Arsenal (angol), Chelsea (angol), Bayer Leverkusen (német), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz), Sporting CP (portugál), Marseille (francia), AC Milan (olasz), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Betis (spanyol), Eintracht Frankfurt (német), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Rennes (francia), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Jablonec (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik