Hiába Nagy bombája, vereséggel kezdett a Honvéd az El-ben

NAGY-PÁL TAMÁS (Szkopje)NAGY-PÁL TAMÁS (Szkopje)
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 17:19
null
A Honvéd kikapott a Rabotnicskitől Szkopjéban (Fotó: Sarkadi Bálint)
A Budapest Honvéd 2–1-es vereséget szenvedett Szkopjéban az FK Rabotnicski vendégeként, ezzel hátrányba került az Európa-liga első selejtezőkörében.

 

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Rabotnicski Szkopje (macedón)–Budapest Honvéd 2–1 (P. Petkovszki 34., Sarkoszki 60., ill. Nagy G. 45+1.)

„Ki fog gólt lőni?” – hangzott el a teljesen logikus és aggodalmas kérdés a kispesti szurkolók Szkopjéba tartó buszán. Az elmúlt két NB I-es szezon gólkirályainak, Eppel Mártonnak és Davide Lanzafaménak a hiányában leginkább Danilótól várhatták a Rabotnicski Szkopje elleni Európa-liga-selejtezőn a gólokat a szimpatizánsok, akik szép számmal vágtak neki a macedón túrának: szervezetten két busszal közel százan, de önállóan is jó néhányan érkeztek repülővel, autókkal, kisbuszokkal a Vardar folyó két partján elterülő városba.

A szervezett busszal utazókat kisebb „meglepetés” is érte Szerbiában az autópályán jóval Belgrád előtt: ismeretlen szurkolók(?) görögtüzeket égetve dobálták meg a magyar rendszámú járművet hajnali egy óra tájban, nemcsak honfitársainkat, hanem gyakorlatilag minden arra autózót is veszélyeztetve. Onnantól kezdve szerb, majd a határt átlépve macedón rendőri kísérettel, gond nélkül érkeztek meg magyarok a mérkőzés helyszínére.

Konkrétan „Macedónia Telkijébe”, vagyis a labdarúgó-szövetség edzőközpontjába, amely 2014 óta az autóbalesetben elhunyt, korábbi 59-szeres válogatott macedón kapus, Petar Milosevszki nevét viseli. A létesítménynek egyáltalán nincs stadionhangulata, hiszen csak lelátóval ellátott edzőpálya, a kispesti szurkolók panasza innen nézve is jogosnak tűnt a 20 eurós jegyár miatt...

Ennek ellenére – vagy inkább ettől még jobban felspannolva – már az első percektől kezdve kitettek magukért (még a kezdőrúgás előtt a Himnusszal kezdve). Új játékosokat is buzdíthattak, hiszen hátul a belső posztokon a Ferencvárosból érkező Batik Bence, a horvát Dino Skvorc, a Balmazújvárosból érkező nigériai balbekk, Uzoma Eke, míg a hosszú légióskodás után nevelőklubjába hazatérő középpályás, Vadócz Krisztián is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A macedónok kezdték bátrabban a meccset, Sztjepanovics kétszer is veszélyeztetett, jó tíz perc is eltelt, mire a kispestiek először az ellenfél védelme mögé kerültek, Uzoma beadását tisztázták szögletre, a 19. percben pedig Danilo már a kaput is eltalálta, a kipattanót csak üggyel-bajjal sikerült tisztázni.

„Kispest, lőj egy gólt” – énekelték ekkor a szurkolók, olyan jó hangulatot teremtve, hogy néhány kiváló nyelvérzékkel rendelkező macedón is rákezdett (de tényleg!). Egyébként csöndben szemlélték a meccset – egészen a 34. percig, amikor megszületett az első gól – nem kispesti. Petar Petkovszkit remek labdával ugratták ki, simán otthagyta Skvorcot és Kambert, majd a tehetetlen Gróf mellett a kapuba gurított. 1–0

Már éppen a hosszabbítás két percét közölte a hangosbemondó, amikor kiderült, a középpályás Nagy Gergő fog itt gólt lőni, kis macedón segítséggel. Harminc méterről célba vette a kapu jobb felső sarkát, Bozsinovszki pedig csak a saját kapujába tudta tenyerelni labdát – a párharc szempontjából fontos gólt szereztek idegenben a kispestiek. 1–1

 




 

MESTERMÉRLEGEK

Supka Attila (Honvéd): Azt kaptuk, amit vártunk, amit már megfigyeltünk, amikor elemeztük a macedónok játékát. De sajnos nem tudtunk azokat a játékosokat kontrollálni, akikről tudtuk, hogy meghatározóak a csapatokban. Mindkét gól előtt nagyot hibáztunk. Sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a visszavágón, de a lehetőséget megszereztük arra, hogy kivívhassuk a továbbjutást.

Gjore Jovanovszki (Rabotnicski): Lett volna lehetőségünk, hogy még nagyobbat lépjünk a továbbjutás felé, de nem éltünk vele, így a visszavágóra maradt a döntés. Szerintem így most ötven-ötven százalék az esélye mindkét csapatnak. Az viszont biztos, hogy nem fogjuk ezt az eredményt védeni, szeretnék Kispesten is gólt szerezni.

A szünet után megint némi macedón fölény volt érezhető, mintha a Honvéd védelme sebességben nem vette volna fel a megfelelő szintet, az első gól szerzője, Petkovszki, illetve Bopesu is könnyedén futotta le a bekkeket.

Utóbbi indította azt az akciót a 60. percben, amelynek végén Sztevanovics bal oldali beadása után Nikolcse Sarkoszki ismét megszerezte a vezetést a hazaiaknak. 2–1

A másik oldalon elmaradtak a rohamok, Holendernek sikerült csak célba vennie a kaput szabadrúgásból, de méterekkel fölé lőtt.

Átütőerő nem volt a támadásokban – sőt tíz perccel a vége előtt még Grófnak kellett tisztáznia a gólvonalról saját hibája után –, egyértelműen látszott, hogy mennyire hiányzik minimum egy Lanzafame- vagy Eppel-szintű játékos a támadósorból.

„Hemingway, hozz már egy csatárt!” – zárták le a szurkolók a mérkőzést.

Joggal, hiszen az egyenlítés elmaradt, a Honvéd 2–1-re kikapott, de Nagy Gergő gólja miatt még reménykedhet a jövő heti visszavágó előtt.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik