El: őrült fordulatok, a Lyon legyőzte az AS Romát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 23:01
null
Óriási harcot és rendkívüli fordulatokat hozott a Lyon–Roma találkozó (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezték meg csütörtökön este. A Lyon rendkívül fordulatos meccsen verte meg 4–2-re az AS Romát, a belga házi rangadón a Genk ötöt vágott a Gent otthonában. A Schalke és a Mönchengladbach nem bírt egymással, ehhez hasonlóan az Olympiakosz és a Besiktas összecsapása is 1–1-es döntetlent hozott. Az FK Krasznodar Cristian Ramírezzel 2–1-re kikapott a Celta Vigo vendégeként.

A játéknap egyik legjobban várt mérkőzésén az AS Roma jobban kezdett, 8. percben mégis a Lyon szerezte meg a vezetést, egy oldalsó szabadrúgás után Mouctar Diakhaby talált be közelről. A semmiből jött gól nem zavarta meg a vendég olaszokat, tovább támadtak, alig több mint húsz perc alatt pedig a fordítás is összejött nekik: előbb Mohamed Szalah használta ki védője hibáját, majd Federico Fazio fejelt a franciák kapujába.

Itt azonban még közel sem volt vége a fordulatoknak, a második játékrész elején Corentin Tolisso lövése talált utat a vendégek kapujába, majd a 74. percben a három perccel korábban csereként beszálló Nabil Fekir is betalált, sőt, a ráadásban Alexandre Lacazette bombázott a léc alá védhetetlenül, így a Lyon hazai pályán 4–2-re legyőzte a Romát.


A belga házi rangadón a Genk látogatott a Genthez, a vendégek pedig az első félidőben lőtt négy góljuknak köszönhetően szinte a továbbjutást is eldöntötték. A Gentnek még volt esélye közelebb lépni, ám a második játékrészben 4–2-nél büntetőt rontottak, majd még egy gólt kaptak, így a Genk simán, 5–2-re nyert és kényelmes helyzetből várja a visszavágót.

Az Olympiakosz és a Besiktas parázs hangulatú összecsapásán 1–1-es döntetlen született, ehhez hasonlóan a Schalke és a Borussia Mönchengladbach sem bírt egymással, Gelsenkirchenben már az első félidőben kialakult az 1–1-es végeredmény.

Az orosz FK Krasznodar az FTC-től szerződtetett Cristian Ramírezzel a soraiban egy gyors gólváltásnak köszönhetően sokáig döntetlenre állt a Celta Vigo otthonában, a rendes játékidő utolsó percében azonban kapitulált, így a spanyolok 2–1-re nyertek.

A hét órakor kezdődött meccsekről ide kattintva olvashat!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Celta Vigo (spanyol)–FK Krasznodar (orosz) 2–1 (Wass 50., Beauvue 90., ill. Claesson 56.)
Schalke 04 (német)–Borussia Mönchengladbach (német) 1–1 (Burgstaller 25., ill. J. Hofmann 15.)
Lyon (francia)–AS Roma (olasz) 4–2 (Diakhaby 8., Tolisso 47., Fekir 74., Lacazette 92., ill. Szalah 20., Fazio 33.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Besiktas (török) 1–1 (Cambiasso 36., ill. V. Aboubakar 53.)
Gent (belga)–Genk (belga) 2–5 (Kalu 27., K. Coulibaly 61., ill. Malinovsky 21., Colley 33., Samata 41., 72., Uronen 45+2.)

KORÁBBAN
FK Rosztov (orosz)–Manchester United (angol) 1–1 (Buharov 53., ill. Mhitarjan 35.)
FC Köbenhavn (dán)–Ajax (holland) 2–1 (Falk 1., Cornelius 60., ill. Dolberg 32.)
APOEL (ciprusi)–Anderlecht (belga) 0–1 (Stanciu 29.)

A visszavágókat egy hét múlva, március 16-án csütörtökön rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik