Európa-liga: „Nem téveszt meg minket az NB I tabellája”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 14:35
Rutinos európai kupacsapat lesz a Mol Vidi ellenfele csütörtökön a Groupama Arénában. A 18.55-kor kezdődő mérkőzésen a fehérorosz BATE Boriszov érdekessége, hogy Aljakszej Baga vezetőedző egyik játékosa a testvére, Dzmitrij Baga.

„Alaposan felkészültünk az ellenfélből – mondta Aljakszej Baga vezetőedző. – Ezen a szinten nincsenek könnyű ellenfelek, a Vidi sem véletlenül jutott el idáig. Ahogy mi, a magyar együttes is bajnokként próbál szerencsét az Európa-ligában, nekem fiatal edzőként nincs más vágyam, mint továbbjutni a csoportkörből. Ehhez jól kell szerepelnünk Budapesten.”„Alaposan felkészültünk az ellenfélből – mondta Aljakszej Baga vezetőedző. – Ezen a szinten nincsenek könnyű ellenfelek, a Vidi sem véletlenül jutott el idáig. Ahogy mi, a magyar együttes is bajnokként próbál szerencsét az Európa-ligában, nekem fiatal edzőként nincs más vágyam, mint továbbjutni a csoportkörből. Ehhez jól kell szerepelnünk Budapesten.”

A fehéroroszok a hétvégén a bajnokságban könnyű győzelemmel hangoltak a csütörtök esti összecsapásra, a BATE hazai pályán 3–1-re verte meg a kiesés elől menekülő Dnyepr Mogiljevet. A gólokat a duplázó Dzmitrij Baga, valamint a lefújás előtti percben kapuba találó Makszim Szkavis szerezte.

Előbbire nem árt a Vidi védőinek is felkészülni, már csak azért is, mert edzője úgy ismeri, mint a tenyerét. Na igen, a 37 esztendős vezetőedző fivére a 28 éves támadónak, gyerekként együtt rúgták reggeltől estig a labdát. Évtizedekkel később az a különös helyzet állt elő, hogy a báty edzője az öccsének. Sok idejük azonban még nem volt a közös munkára, hiszen Aljakszej Baga júniusban foglalta el a BATE vezetőedzői pozícióját.

„Kemény összecsapásra számítok, egyáltalán nem örültem neki, hogy idegenben kezdjük a sorozatot – így a BATE szakvezetője. – Ha jól tudom, majdnem telt ház előtt léphetünk pályára, ez alighanem nagy ösztönző erőt jelent a hazai csapatnak. De rutinos játékosaim vannak, akik nem egy hasonló csatát megéltek már.”

Jevgenyij Jablonszkij, a BATE középpályása három éve már játszott a Vidi ellen, akkor a fehéroroszok izgalmas párharcban ejtették ki a fehérváriakat a selejtezőben.

„Nem volt egyszerű párharc. Azonban mi jutottunk tovább, és ez volt a lényeg. Biztos vagyok benne, ezúttal sem adják könnyen magukat, látszik, hogy jelentős céljaik vannak. Az edzőnk a magyar bajnoki tabellát is megmutatta, de felhívta a figyelmünket, hogy az ne tévesszen meg bennünket, a Vidi sokkal jobb csapat annál, mint ahol most áll” – mondta Jablonszkij, aki örülne a telt házas meccsnek, s két játékosra emlékszik is a korábbi párharcból.

„Ha jól néztem a neveket, Vinícius, valamint a csapatkapitány, Juhász Roland is ott volt a pályán. Mindketten kemény védők, de bennünket sem kell félteni” – szögezte le a 23 éves fehérorosz.

Az NSO ajánlja:

♦ Marko Nikolics: Lazovics döntésének okairól nem nekem kell beszélni
♦ A BATE szerb védője tudott Lazovics tervéről
Jön a magyarok mumusa; Vidi–BATE – infografika

EURÓPA-LIGA, L–CSOPORT
MOL VIDI FC (magyar)
Chelsea (angol)
PAOK (görög)
BATE Boriszov (fehérorosz)

Szeptember 20.
18.55: PAOK–Chelsea
18.55: MOL Vidi FC–BATE Boriszov
október 4.
21.00: BATE Boriszov–PAOK
21.00: Chelsea–MOL Vidi FC
október 25.
21.00: Chelsea–BATE Boriszov
21.00: PAOK–MOL Vidi FC
november 8.
18.55: BATE Boriszov–Chelsea
18.55: MOL Vidi FC–PAOK
november 29.
18.55: BATE Boriszov–MOL Vidi FC
21.00: Chelsea–PAOK
december 13.
18.55: PAOK–BATE Boriszov
18.55: MOL Vidi FC–Chelsea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik