El: Nem éreztem, hogy a Craiova jobb lett volna, mint a Zalgiris – Gazdag

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 09:00
A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott az Universitatea Craiova labdarúgócsapatával az Európa-liga-selejtező második fordulójában. Az NSO Tv a mérkőzést követően a kispestiek két játékosával, Gazdag Dániellel és Banó-Szabó Bencével beszélgetett.

Nem éreztem azt, hogy a Craiova jobb lett volna, mint a Zalgiris - Gazdag Dániel

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott az Universitatea Craiova labdarúgócsapatával az Európa-liga-selejtező második fordulójában. Az NSO Tv a mérkőzést követően a kispestiek két játékosával, Gazdag Dániellel, és Banó-Szabó Bencével beszélgetett.



Gazdag Dániel elárulta, fontos tényező lehet a párharcban, hogy hazai pályán kapott gól nélkül lehozták az első meccset, viszont jobban örültek volna, ha a végén megnyerték volna a találkozót. A Honvéd középpályása azt is elmondta, a román csapat nem volt jobb, mint a litván Zalgiris.

„Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, az mindenképpen pozitív, hogy itthon nem kaptunk gólt. Ugyanakkor jó lett volna megnyerni a meccset. Igazából nem éreztem, hogy a Craiova erősebb lett volna, mint a Zalgiris, sőt a rövid passzos játékban még jobb is volt a litván csapat” – mondta Gazdag Dániel.

Gazdag szerint a jövő heti visszavágón nem szabad döntetlenre játszania a magyar csapatnak, mert abból nem jöhet ki jól a végén.

„Szerintem nagy hiba lenne, ha alapból a döntetlenért mennénk a visszavágóra, de az egy-egyes végeredménynek is nagyon örülnénk. Viszont ha így állunk hozzá a meccshez, abból baj lesz, szóval mindenképp győzni szeretnénk” – tette hozzá Gazdag.

A Budapest Honvéd fiatal középpályása, Banó-Szabó Bence is megszólalt a mérkőzés után.

„Kemény meccsen vagyunk túl. Azt gondolom, az első félidőben mi irányítottunk, a második játékrészben volt egy holtpontja a csapatnak, amikor az ellenfél átvette a kezdeményezést, a végén azonban megint benyomtuk őket a kapujuk elé. Sajnos nem sikerült gólt szerezni, de összességében jó játékot nyújtottunk” – mondta Banó-Szabó Bence.

A 20 éves futballista elárulta, motiválni fogja az, hogy a visszavágón akár 30 ezer ellendrukker ellen léphet pályára.

„A nagy szurkolótábor inkább motiválni szokott engem, mint stresszelni, bár ez más lesz, hiszen idegenben leszünk és még nem játszottam ennyi ember előtt. Remélem, hogy a csapatot is felemeli, és nem lesz rajtunk nyomás. Jó játékot szeretnénk mutatni” – folytatta a fiatal játékos.

Banó-Szabó az interjúban külön megköszönte a bizalmat Giuseppe Sanninónak, aki rendszeresen a kezdőcsapatban játszatja a tehetséges futballistát. Elmondta, hogy sokat dolgozott ezért, hétről-hétre próbálja megragadni a lehetőséget, és továbbra is bizonyítani szeretne a pályán.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román) 0–0
Győr, ETO-park, 2722 néző. Vezette: Clancy (skót)
Bp. Honvéd: Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric (Niba, 75.) – Uzoma, Gazdag, Banó-Szabó, Kesztyűs, Kukoc – N’Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 65.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
U. Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau (Constantin, 91.), Qaka (Ivanov, 65.), Vatajelu – Fortes (Roman, a szünetben). Vezetőedző: Corneliu Papura

A visszavágót egy hét múlva, csütörtökön 18.15 órától rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik