Lacazette a Napolit, Insigne csak a vizesflaskát szomorította

Vágólapra másolva!
2019.04.18. 20:55
null
Lacazette szabadrúgásgólja megpecsételte a Napoli sorsát (Fotó: AFP)
Az Arsenal idegenben 1–0-ra legyőzte a Napolit, ezzel kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Európa-ligában. A találkozón Alexandre Lacazette 36. percben született szabadrúgásgólja döntött.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az Arsenal eddig tizenhétszer nyert 2–0-ra oda-visszavágós európai kupacsatában, s a megelőző mind a tizenhat alkalommal továbbjutott. A Napoli abban reménykedett, lehet a szerencsés tizenhetes...

Nem lett.

Mindez bő félórányi játék után eldőlt. A 36. percben jártunk, amikor Alexandre Lacazette 28 méterről a kapu baloldalába tekerte a labdát szabadrúgásból (0–1). A francia támadó 2017. augusztusi debütálása óta minden Arsenal-játékosnál több gólból vette ki a részét, szám szerint 46 találatot jegyzet vagy készített elő.



A másik oldalon Lorenzo Insignétől várták a megváltást. Az olasz szélső a 300. tétmeccsén lépett pályára a Napoli színeiben, a legemlékezetesebb lövése azonban már a játéktéren kívül jött össze. A 60. minutumban, lecserélését követően egy vizesflaskán élte ki frusztráltságát.


Az Arsenal második félidei harcmodoráról sok mindent elárul, hogy 45 perc alatt összesen két lövést kíséreltek meg a becenevükre ezen az estén nem épp rászolgáló „ágyúsok”. A 74. percben Petr Cech tett azért, hogy cseréken kívül mást is feljegyezhessenek a statisztikusok és a jegyzőkönyvvezetők a londoniak részéről: begyűjtött időhúzásért egy sárga lapot.

Mindez aligha zavarja a rutinos cseh kapust, aki profi pályafutása utolsó évében már biztos, hogy elődöntős az Európa-ligában. Ahhoz, hogy döntős is legyen, a Villarrealt imponáló magabiztossággal legyőző Valenciát kell búcsúztatnia Unai Emery együttesének a következő körben.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Napoli (olasz)–Arsenal (angol)
0–1 (Lacazette 36.)
Továbbjutott:
az Arsenal, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

UEFA EURÓPA-LIGA 2018–2019
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
május 2.
(csütörtök)
Arsenal (angol)–Valencia (spanyol)
Eintracht Frankfurt (német)–Chelsea (angol)
VISSZAVÁGÓ
május 9. (csütörtök)
Chelsea–Eintracht Frankfurt
Valencia–Arsenal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik