El: minimális előnyben a Chelsea; az elődöntő kapujában a Benfica

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 22:54
null
A Chelsea minimális előnyből várhatja a Slavia Praha elleni visszavágót (Fotó: AFP)
Óriási lépést tett a továbbjutás felé a portugál Benfica a labdarúgó Európa-ligában, miután a negyeddöntő első meccsén 4–2-re legyőzte a német Eintracht Frankfurtot. A Chelsea egygólos előnyből várhatja a Slavia Praha elleni visszavágót. A Valencia a hosszabbításban kétszer is betalált a Villarreal ellen, s 3–1-re nyert a spanyol párharc első meccsén.

AZ ARSENAL–NAPOLI MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHATNAK BŐVEBBEN!

SLAVIA PRAHA–CHELSEA

A várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Slavia – igaz, az angolok korántsem a legerősebb összeállításukban játszottak –, ami pedig a Chelsea támadójátékát illeti, a londoniaknak még csak kaput eltaláló kísérletük sem volt az első félidőben.

Maurizio Sarri a második félidőben rájött, hogy azért ez így mégsem lesz jó, az 59. percben be is hozta Eden Hazard-t, s a hajrában az angol csapatnak sikerült feltörnie a hazaiak védelmét: Willian beadása után Marcos Alonso fejelt a jobb alsó sarokba. Így a Chelsea minimális, egygólos előnyből várhatja az angliai visszavágót.


VILLARREAL–VALENCIA

A Valencia hamar, már a 6. percben vezetést szerzett büntető után: a labda mögé Daniel Parejo állt, a jobb sarok felé tartó bombát azonban Andrés Fernández kapus kiütötte, balszerencséjére épp maga elé, s a berohanó Goncalo Guedesa kapuba vágta a labdát.


A 36. percben aztán egyenlített a Villarreal, Santi Cazorlabüntetőből volt eredményes. A találkozó hosszabbításában kétszer is mattolta ellenfelét a Valencia, így 3–1-re legyőzte a Villarrealt, s fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

BENFICA–EINTRACHT FRANKFURT

Ezen a játéknapon „divat volt” büntetőt rúgni: a 21. percben előnybe került a Benfica, a hazaiak egy tizenegyest váltottak gólra – a Frankfurt ráadásul nemcsak gólt kapott, hanem még emberhátrányba is került, miután Evan N'Dicka hátulról felrúgta ellenfelét a saját tizenhatosán belül, amiért kiállították. A megítélt büntetőt a portugál csapat szupertehetsége, a 19 esztendős Joao Félix értékesítette, aki első ízben volt eredményes európai kupasorozatban.

A 40. percben egyenlített a tíz emberrel játszó Frankfurt, a remek formában lévő Luka Jovics egy védelmi hiba után kapott nagyszerű passzt Ante Rebictől, s kíméletlenül a jobb felsőbe vágta a labdát.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, a Benfica három perc múlva ismét vezetett, ezúttal is Joao Félix ünnepelhetett, a támadó 23 méterről a jobb alsóba lőtt (2–1).


A második játékrész elején könnyen lehet, hogy pontot is tett a párharc végére a Benfica, a hazaiak öt perc alatt kétszer is betaláltak – a második gólt ráadásul Félix jegyezte, aki ezzel karrierje első tripláját ünnepelhette. A németeknek még egy gólra futotta – így a portugálok 4–2-re nyerték meg a negyeddöntő első meccsét az Eintracht Frankfurt ellen.

Joao Félix a triplája után


EURÓPA-LIGA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Villarreal (spanyol)–Valencia (spanyol) 1–3 (Cazorla 36. – 11-esből, ill. Guedes 6., 93., Wass 91.)
Benfica (portugál)–Eintracht Frankfurt (német) 4–2 (J. Félix 21., 43., 54., az elsőt – 11-esből, R. Dias 50., ill. L. Jovics 40., Paciencia 72.)
Slavia Praha (cseh)–Chelsea (angol) 0–1 (Marcos Alonso 86.)
Arsenal (angol)–Napoli (olasz) 2–0 (Ramsey 15., K. Koulibaly 25. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik