Ismét bajba kerülhet a Chelsea a szurkolói miatt (Fotó: AFP)

 

Mint arról a csütörtök esti Mol Vidi FC–Chelsea találkozó után beszámoltunk, az UEFA vizsgálatot indított a vendégszurkolók antiszemita éneklése miatt. A 2–2-es döntetlennel véget érő meccs utáni sajtótájékoztatón Maurizio Sarri, a Chelsea menedzsere még úgy nyilatkozott, hogy nem hallotta a szurkolók negatív megnyilvánulásait, aztán azonban a londoni klub megszólalt az üggyel kapcsolatban.

A helyszíni nézők bekiabálásait elfogadhatatlannak tartják, és megígérték: keményen fellépnek a sportszerűtlen módon szurkolókkal szemben.

„Az antiszemitizmus és egyéb faji vagy vallási alapú gyűlölet elfogadhatatlan a klub és a rajongóink elsöprő többsége számára – mondta a klub egyik szóvivője. – Ennek nincs helye a Chelsea és más közösségek életében. Ezt már a tulajdonosunk, a vezetőségünk és a játékosaink is hangosan és tisztán kijelentették számtalan alkalommal. Minden egyén, aki nem tudja felfogni ezt az egyszerű üzenetet és szégyenbe hozza a klubot antiszemita vagy rasszista szavakkal, valamint tettekkel, a lehető legkeményebb szankcióval néz szembe.”

A Chelsea legutóbb alig négy napja került kínos helyzetbe a rajongói miatt. A Manchester City elleni Premier League-meccsen az ellenfél támadóját, Raheem Sterlinget illeték rasszista szavakkal, ami miatt a klub négy személyt kitiltott a stadionjából.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
L-CSOPORT
Mol Vidi FC–Chelsea (angol) 2–2
(Ampadu 32. – öngól, Nego 56., ill. Willian 30., Giroud 75.)
PAOK (görög)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–3 (Prijovics 59., ill. Szkavis 18., Szignyevics 42., 45+1. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Szignyevics (61., BATE)

AZ L-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 5 1 12–3 +9  16
2. BATE Boriszov 6 3 3 9–9 0 9
3. MOL VIDI FC 6 2 1 3 5–7 –2  7
4. PAOK 6 1 5 5–12 –7  3