A halovány MU szűken nyert, de simán negyeddöntőbe jutott

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 20:50
null
Jesse Lingard (pirosban) szerezte az MU első gólját (Fotó: AFP)
Nem történt csoda: a Manchester United az 5–0-s odavágó után hazai pályán gyenge játékkal is 2–1-es győzelmet aratott a LASK elleni Európa-liga-nyolcaddöntő második mérkőzésén. Ezzel bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a dán FC Köbenhavn vár rá.

 

Habár mindenki örült annak, hogy csaknem öt hónap után visszatért a második számú európai kupasorozat, nem sok tétje volt a Manchester United–LASK nyolcaddöntő második mérkőzésének: a „vörös ördögök” márciusban 5–0-ra megnyerték idegenben az első felvonást. Így a visszavágó csupán formalitás volt – Ole Gunnar Solskjaer menedzser ennek megfelelően több kulcsjátékosát, például Paul Pogbát és Bruno Fernandest is csak a kispadra ültette.

Az MU láthatóan nem is erőlködött az első félidőben – a két szélen rohamozó Daniel James és Juan Mata, valamint a középen támadó Odion Ighalo nem tudott érdemi gólhelyzeteket kialakítani. Eközben az osztrákok becsülettel küzdve próbáltak minél szebb eredményt kicsikarni búcsúzóul. Ez nem is ment nekik rosszul: habár gólig (ekkor még) nem jutottak, több helyzetük is volt, Andrés Andrade fejjel a keresztlécet is eltalálta.

Lassan a Solskjaer-gárda is elkezdte kidolgozni a lehetőségeket, ám a meccset ezúttal is csak otthonról követő nézőknek nem jutott túl sok élvezet: az első 45 perc során egyszer sem találta el a kaput a hazai csapat.

Jogosan reménykedhettünk tehát az élvezetesebb folytatásban, és a fordulás után valamivel magasabb fordulatszámra kapcsolt az MU. Az első gólt azonban a LASK szerezte, mégpedig nem akármilyet: az egyik szöglet után kipattanó labdát Philipp Wiesinger kb. 26 méterről, kissé balról, jobbal gondolkodás nélkül bevágta a bal felső sarokba – 0–1.

Két perc múlva már válaszolt is az MU: elaludt az osztrákok védelme, egy jó Juan Mata-passz után Jesse Lingard zavartalanul begyalogolt a vendégek tizenhatosán belülre, majd higgadtan kiegyenlített – 1–1.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy ezt követően már semmi érdemleges sem maradt hátra a mérkőzésből, Mata és a csereként beálló Anthony Martial még a 88. percben összehozott egy szép gólt: jobbról indított remek összjátékuk végén a francia támadó ziccerbe került, és nem is hibázott – 2–1.

Ekkor – a meccsen először – már Solskjaer arcán is láthattunk egy mosolyt…

A LASK megtette, amire erejéből futotta, míg az MU – ha nem is a legjobb játékkal, de – magabiztosan továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol az Istanbul Basaksehirt legyőző FC Köbenhavn lesz az ellenfele.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ
Manchester United (angol)–LASK (osztrák) 2–1 (Lingard 57., Martial 88., ill. Wiesinger 55.)
Továbbjutott: a Manchester United, 7–1-gyel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

TOVÁBBI SZERDAI EREDMÉNYEK
FCKöbenhavn (dán)–Istanbul Basaksehir (török) 3–0
(Wind 4., 52. – a másodikat 11-esből, Falk 62.)
Továbbjutott: a Köbenhavn, 3–1-gyel
Sahtar Doneck (ukrán)–Wolfsburg (német) 3–0 (Moraes 89., 93., Solomon 91.)
Továbbjutott: a Sahtar, 5–1-gyel
Internazionale (olasz)–Getafe (spanyol) 2–0 (R. Lukaku 33., C. Eriksen 83.)
Továbbjutott:
az Internazionale (a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik