El: Magunknak köszönhetjük a kialakult helyzetet – Kovács István

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 18:52
null
Kovács István (jobbra) szerint csak maguknak köszönhetik a kialakult helyzetet (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint beszámoltunk róla, a Fehérvár FC hosszabbítás után 2–0-ra kikapott Liechtensteinben az FC Vaduztól, s búcsúzott az Európa-ligától. A mérkőzés után Kovács István, a fehérváriak válogatott középpályása az Origónak elmondta: csak maguknak köszönhetik a kiesést.

 

„Ez a kudarc különösen fájó volt, nem csak nekem, hanem a csapat számára is. A vacsorát követően együtt maradtunk, átbeszéltük a dolgokat, sokkal többet foglalkoztunk a mérkőzéssel, mint normál esetben bármelyikkel. Sajnos egyébként is jellemző, hogy a papíron nálunk gyengébb csapatokkal megszenvedünk, elég csak a tavalyi, Dudelange elleni párharcra visszagondolni” – idézi Kovács Istvánt az Origo.

„Meg kell érteniük a sajtó munkatársainak és az embereknek is, hogy a mai futballban már nincsenek könnyű meccsek, legyen akár máltai, vagy liechtensteini az ellenfél. Természetesen tovább akartunk jutni, de muszáj volt azzal is számolnunk, hogy esetleg kiesünk. Ez nem röplabda, vagy kézilabda, ahol a statisztikák alapján a jobbik csapat szinte mindig nyer, nagyon sajnáljuk, hogy így alakult.”

Kovács elmondta, nem érzi úgy, hogy a fehérvári játékosok valóban „sznobok” lettek volna, mint ahogy azt a Vaduz vezetőedzője a találkozó után ecsetelte – a 27 éves középpályás hozzátette, „sajnos tipikusan olyan meccs volt, amelyen ha reggelig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt”.

„Össze kell tartanunk, és most kell megmutatnunk az erőnket, hiszen csak magunkra számíthatunk. A győzelem mindenkié, sok élvezője van, a vereség után viszont egyedül maradsz a rengeteg bírálóval szemben. De magunknak köszönhetjük a kialakult helyzetet, nekünk is kell megoldanunk. A futball olyan, mint az élet, ciklikus, nem lehet mindig a topon lenni, vannak hullámvölgyek és kudarcok is.”

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
FC Vaduz (liechtensteini)–Fehérvár FC 2–0 (0–0, 1–0, 2–0) – hosszabbítás után

Vaduz, Rheinpark Stadion, 1253 néző. Vezette: Lukjancukas (litván)
Gólszerző: M. Gajics (61. – 11-esből), M. Coulibaly (100.)
Kiállítva: Antoniazzi (106. – FC Vaduz)
Továbbjutott: az FC Vaduz, 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik