Alighogy elkezdődött, máris véget ért a Fradi kupakalandja

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 18:48
null
Nemcsak Gorriaránnak fájt, a ferencvárosi szurkolóknak is... (Fotó: MTI)
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros az első félidő utolsó percében hátrányba került Netanyában a Maccabi Tel-Aviv ellen. A második félidőben elmaradtak a magyar rohamok, viszont az ellenfél két kapufával és több óriási helyzettel jelentkezett, így lényegében könnyedén jutott be az Európa-liga következő fordulójába.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Ferencváros 1–0 (Atar 45+1.)
Továbbjutott: a Maccabi Tel-Aviv, 2–1-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A tengerparti homokban le és fel járőröző vízi mentő a törölközőjét a vállára kapva nemes egyszerűséggel kijelentette: este fél ház sem lesz...

Igaza lett.A félelmetes, legendás izraeli szurkolásból ezen az estén csak ízelítőt kaptak a ferencvárosi futballisták. A meccsre kilátogató nyolcezer ember hangos volt, mint a rossz bölcsődés gyerek, de a széksorok nagy része üresen maradt, az aréna egyik oldalát meg sem nyitották a drukkereknek. Miután a Maccabi Tel-Aviv új stadionját éppen építik, a harmincöt kilométerre fekvő Netanyában játssza hazai találkozóit, márpedig a helyiek – saját bevallásuk szerint is – lusták ahhoz, hogy ennyit utazzanak.

Pedig nekik megérte volna...

A Maccabi az 1–1-es budapesti döntetlen után Izraelben legyőzte a Ferencvárost, hiába élt a remény, hogy a zöld-fehérek idegenben is kiharcolhatják a továbbjutást – az álmodott siker nem jött össze.

Thomas Doll a múlt héten még csupán három új labdarúgót állított csatasorba, ezúttal már ötöt: Kjartan Finnbogason, Abraham Frimpong, Marcel Heister, Davide Lanzafame és Ivan Petrjak is az első perctől a pályán volt Netanyában. A Sahtar Donecktől kölcsönbe érkező Ivan Petrjak csapatba állításától sokat várt a szakmai stáb, aki szerint az apró termetű, huszonnégy esztendős középpályás igazi „motoregér". Az első félidőben sokat futott, de aki a hátrány tudatában elsöprő Fradi-rohamokat várt, annak csalódnia kellett, a zöld-fehérek nem mentek fejjel a falnak, érződött, hogy még véletlenül sem az első negyvenöt percben szeretnék eldönteni a továbbjutást. Alig-alig akadt helyzet az első félidőben, ám mielőtt öltözőbe vonultak volna a csapatok, jött Eliran Atar, a hazaik egyik kedvence, és nagy gólt lőtt a felső sarokba már a ráadás pillanataiban. 1–0

A ferencvárosi gól innentől már csupán hosszabbítást jelentett volna.

Volna... Merthogy a Fradi a fordulás után ugyan próbálkozott, ám a vezetés a hazaiakat érezhetően megnyugtatta, volt néhány egészen formás támadásuk, és bizony Dibusz Dénes több bravúros védése is kellett, hogy ne dőljön el hamarabb a továbbjutás.Ahogy fogyott az idő, Thomas Doll egyre többet kockáztatott, behozta Varga Rolandot, majd nem sokkal később Böde Dánielt is, ám a Maccabi ekkor már uralta a játékot, a hajrában kétszer is a kapufát találta el, a Ferencváros pedig már annak is örülhetett, hogy az utolsó percekre megmaradt az esélye, hogy kiharcolhassa a hosszabbítást.

A magyar csapat játékából hiányzott az igazi veszély, átütőerő, hiába volt több olyan játékos is a pályán, akik egyedül is képesek eldönteni egy találkozót, ezen az estén senki sem húzott váratlant. Sajnálhatja a Fradi a kiesést, mert ha csak kicsit is jobban játszik, a Maccabi Tel-Aviv verhető ellenfél lett volna. Jobb csapat, mint a magyar, ám nem volt olyan nagy különbség, amely a két párharc alapján esélytelenné tette volna a Ferencvárost.

Amelynek szereplése a nemzetközi futballban alighogy elkezdődött, máris véget ért az új szezonban...

MESTERMÉRLEG
VLADIMIR IVICS, a Maccabi Tel-Aviv vezetőedzője

– Könnyű siker volt?

– Nehéz ellenfél volt a Ferencváros, egyáltalán nem volt olyan könnyű, mint ahogyan talán kívülről tűnt. A csapatom ezen a napon jobban játszott, mint idegenben. Hazai környezetben több lehetőségünk volt, a gól mellett több kapufát is lőttünk, nincs okom panaszra.

– Mi volt a legnagyobb különbség a két csapat között. Miért jobb a Maccabi?
– Mindkét csapatban vannak jó futballisták, kreatív játékosok. Ezen a szinten apróságok döntenek, például az, hogy ki hogyan használja ki az erejét. Mi ezen az estén jobbak voltunk, jobban kihasználtuk ezeket.

– A következő fordulóban a szerb Radnicski Nissel találkoznak. Nehéz meccsre számít?
– Kétség sem férhet hozzá, Szerbia egyik legerősebb csapata vár ránk, szóval alaposan fel kell készülnünk. Sok időnk nincs, egy hét múlva újra pályán leszünk. A célunk nem is kérdés, őket is kiejteni, majd pedig bejutni a csoportkörbe.

 

 

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője

– Ennyivel jobb a Maccabi Tel-Aviv?
– El kell ismerni, hogy a Maccabi megérdemelten jutott tovább. Az első félidőben a védekezésünk rendben volt, nem volt helyzete ellenfelünknek. Nagy lehetőségünk nekünk volt egy kontratámadás végén, és szabadrúgásból is gólt szerezhettünk volna, de a szünet előtt mi kaptunk. Szép találat volt.

– Dühös, ideges?
– Az izraeli újságírók azt vetették a szememre, hogy ismét az a játékosuk szerezte a győztes gólt, aki Budapesten is betalált. A futball ilyen, tudtuk, hogy milyen jó játékos, felkészültünk rá. A Maccabiban sok jó labdarúgó van... A fordulás után próbáltunk előrejönni, de a hazaiak ekkor már jobbak voltak. Dibusz Dénes is kellett ahhoz, hogy pariban maradjunk.

– Nem lehetett, illetve nem kellett volna többet kockáztatni?
– Talán ha bátrabbak vagyunk... Sok apró hiba volt a játékunkban, több pontatlan átadás, amelyek ilyen szinten nem férnek bele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik