El: Legalább négy helyen változtatok a csapaton – Dárdai

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2017.09.14. 11:45
Hat honfitársunkkal rajtol az Európa-liga főtáblás versenyfutása, amelynek leginkább várt mérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha meglepetést szeretne szerezni tapasztaltabb vetélytársa, az Athletic Bilbao ellen.

„Az ilyen estékért és mérkőzésekért érdemes futballistának lenni” – nyilatkozta Per Skjelbred, a Hertha középpályása az Athletic Bilbao elleni összecsapás előtti sajtótájékoztatón. A Dárdai Pál vezette berlini klub nyolc év után játszhat ismét csoporttalálkozót, de a magyar labdarúgók is szép számmal képviseltetik magukat a sorozatban: a sérült Szalai Ádám a Hoffenheimet, Kleinheisler László az Asztanát képviseli, Vécsei Bálint a Luganót, Korhut Mihály a Hapoel Beer-Sevát, Kádár Tamás pedig a Dinamo Kijevet segítheti a kontinens második számú sorozatában.„Az ilyen estékért és mérkőzésekért érdemes futballistának lenni” – nyilatkozta Per Skjelbred, a Hertha középpályása az Athletic Bilbao elleni összecsapás előtti sajtótájékoztatón. A Dárdai Pál vezette berlini klub nyolc év után játszhat ismét csoporttalálkozót, de a magyar labdarúgók is szép számmal képviseltetik magukat a sorozatban: a sérült Szalai Ádám a Hoffenheimet, Kleinheisler László az Asztanát képviseli, Vécsei Bálint a Luganót, Korhut Mihály a Hapoel Beer-Sevát, Kádár Tamás pedig a Dinamo Kijevet segítheti a kontinens második számú sorozatában.

Magyar vonatkozás tekintetében a csütörtöki játéknap talán leginkább várt mérkőzése a Hertha–Bilbao összecsapás, mert két jó formában lévő együttes feszül egymásnak. A baszk klub káprázatosan kezdte az új idényt, három találkozó után hét ponttal a negyedik helyen áll a La Ligában. Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője nehéz összecsapásra számít, amelyen meglepni készül nevesebb vetélytársát.

„A spanyol stílus más, mint amihez hozzászoktunk, riválisunk a csoport esélyese – mondta a 41 esztendős edző. – Az Athletic jóval rutinosabb a nemzetközi porondon, de mi is meglepetésre készülünk, legalább négy helyen változtatok a hétvégi összeállításhoz képest. Azt persze nem árulhatom el, hogy kik kapnak bizalmat, legyen csak titok. Hazai pályán játszunk, és mindenképpen nyerni szeretnénk. Nem lesz könnyű feladat, de állunk elébe.”

A HERTHA KERETE AZ ATHLETIC BILBAO ELLEN

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT
19.00: Slavia Praha–Maccabi Tel-Aviv
19.00: Villarreal–Asztana
B-CSOPORT
19.00: Young Boys–Partizan Beograd
19.00: Dinamo Kijev–Skënderbeu (Tv: Digi Sport3)
C-CSOPORT
19.00: Istanbul Basaksehir–Ludogorec
19.00: Hoffenheim–Sporting Braga
D-CSOPORT
19.00: HNK Rijeka–AEK Athén
19.00: Austria Wien–Milan (Tv: Digi Sport1)
E-CSOPORT
19.00: Apollon Limassol–Lyon
19.00: Atalanta–Everton (Tv: Digi Sport2)
F-CSOPORT
19.00: FC Köbenhavn–Lokomitiv Moszkva
19.00: Zlín–Sheriff Tiraspol
G-CSOPORT
21.05: FCSB–Viktoria Plzen
21.05: Hapoel Beer-Seva–Lugano (Tv: Digi Sport3)
H-CSOPORT
21.05: Arsenal–1. FC Köln (Tv: RTL II)
21.05: Crvena zvezda–BATE Boriszov
I-CSOPORT
21.05: Vitória Guimaraes–Red Bull Salzburg
21.05: Marseille–Konyaspor
J-CSOPORT
21.05: Hertha BSC–Athletic Bilbao (Tv: Digi Sport1)
21.05: Zorja Luhanszk–Östersund
K-CSOPORT
21.05: Vitesse–Lazio (Tv: Digi Sport2)
21.05: Zulte Waregem–Nice
L-CSOPORT
21.05: Real Rociedad–Rosenborg
21.05: Vardar Szkopje–Zenit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik