Négy góllal ünnepelte csoportelsőségét a Chelsea

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 20:55
null
Giroud duplázni tudott az első félidőben (Fotó: AFP)
A 7. perctől emberelőnyben játszó Chelsea nagyon könnyed, 4–0-s győzelmet aratott a PAOK felett a labdarúgó Európa-liga L jelű csoportjának csütörtök esti mérkőzésén. A Chelsea öt forduló után is százszázalékos és elsőként megy tovább, a PAOK maradt az utolsó helyen, a záró kört a BATE Boriszov várja a második, a Fehéroroszországban 2–0-ra alulmaradó Mol Vidi FC pedig a harmadik helyről.

Elég volt egy rosszul visszafelé passzolt labda, és már el is dőlt a mérkőzés. Jevhen Hacseridi ugyanis a 7. percben jobb híján szabálytalanul állította meg az ajándékkal a kapu felé induló Olivier Giroud-t, megkapta a megérdemelt piros lapot, innentől fogva pedig csak az volt a kérdés, hogy a Chelsea mikor töri fel a PAOK védelmét.

Végül a 27. percig kellett várni az 1–0-ra: az alaposan megkevert összeállítású londoni csapat remek támadást vezetett, Pedro passzolt jobbra, Giroud elé, aki okosan, ballal a hosszú alsóba helyezte a labdát (1–0). Fél percen belül majdnem 2–0 lett, de Callum Hudson-Odoi nagy lövése a lécen csattant.

A második találat tán még szebb volt: Cesc Fabregas felnézett a térfél közepén, meglátta a balösszekötőben beinduló Giroud-t, precíz labdát talált a francia center elé, aki gyönyörű mozdulattal, kapásból a rövid sarokba bombázott. A PAOK védelme csak nézett, igaz, ezt a támadást a legtöbb hátvédsor csak szemmel tudta volna követni (2–0). A félidőből hátralevő időben Pedro még elrontott egy ziccert, ám Sarri így is elégedett lehetett – csapata teljes kontroll alatt tartotta a meccset.

A második félidő elején a Chelsea eléggé „belekényelmesedett” a találkozóba, a csereként beállt Amr Varda megizzasztotta kicsit a hazai védelmet. Bő tíz percet kellett várni egy londoni helyzetre, Ruben Loftus-Cheek ekkor remek szóló végén megcélozta a hosszút, de Alexandrosz Paszhalakisz szépen védett. A harmadik találatot a 60. perc hozta meg: Hudson-Odoi húzott befelé a bal szélről, majd jobbal kilőtte a rövid sarkot, megszerezve ezzel első gólját a Chelsea felnőttgárdájában tétmérkőzésen (3–0). A 18 éves és 22 napos fiatalember lett ezzel az Európa-liga legfiatalabb gólszerzője 2009 óta – akkor a csupán 18 éves és 2 napos Adem Ljajics talált be a Partizan Beograd színeiben a Sahtar Donecknek.

Hudson-Odoi ezzel nem állt le, a 78. percben precíz beadással adott gólpasszt a nagy erejű fejest a kapuba küldő Álvaro Moratának, aki finoman fogalmazva sem ünnepelte túl a találatát (4–0), kialakítva ezzel a végeredményt. A Chelsea nagyon sima győzelmet aratott, igaz, a kiállítás után ehhez kétség sem lehetett.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
L-CSOPORT
Chelsea (angol)–PAOK (görög) 4–0 (Giroud 27., 37., Hudson-Odoi 60., Morata 78.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
BATE Boriszov (fehérorosz)–Mol Vidi FC 2–0 (Szignyevics 22., Ivanics 85.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 5
10–1 +9 15
2. BATE Boriszov 5 2 3 6–8 –2 6
3. MOL VIDI FC 5 2 3 3–5 –2 6
4. PAOK 5 1 4 4–9 –5 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik