El: különös kapcsolat egy szerbiai árvaház és a kölni szurkolók között

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.09.20. 19:35
null
A kölni drukkerek
Huszonöt év után szerepel ismét az európai kupaporondon az 1. FC Köln, így nem meglepő, hogy az együttes szurkolói minden idegenbeli mérkőzésre minél nagyobb számban szeretnék elkísérni kedvenceiket. Innen indul egy különleges történet a Köln és egy szerbiai árvaház között.

Az Európa-ligában a kölniek az Arsenallal, a BATE Boriszovval és a Crvena zvezdával kerültek egy csoportba, és hogy mennyire fanatikusak, azt már az első, Arsenal elleni találkozón bizonyították. Londonba mintegy 20 ezren utaztak el, s mivel jóval kevesebbjüknek volt csak belépője, a találkozó biztonsági okokból később kezdődött.

A szerb Crvena zvezda december 7-én, a csoport utolsó mérkőzésén fogadja majd az 1. FC Kölnt, s a németek már most elkezdték szervezni az utazásukat és a jegyeket.

Mivel biztosak voltak benne, hogy a vendégszurkolóknak – csakúgy, mint Londonban – Belgrádban sem tudnak majd elegendő tikettet biztosítani, megpróbálták a vendégszektor melletti közvetlen helyeket felvásárolni, de Szerbiából azt az értesítést kapták, hogy az egyéni belépők eladása csak pár nappal a meccs előtt kezdődik, ami a kölnieknek nem felelt meg, mivel akkor napokkal korábban kellett volna megérkezniük a szerb fővárosba. Így nem maradt más hátra, mint hogy bérletet vegyenek, vagyis a Crvena zvezda összes hazai EL-találkozójára van érvényes jegyük.

Persze a kölnieket a BATE és az Arsenal elleni Zvezda-mérkőzés egyáltalán nem érdekli, de hogy ne vesszenek kárba a belépőik, azt találták ki, hogy felajánlják azokat az egyik belgrádi árvaháznak. A Zvecsanszka dolgozói a gyerekek nevében is megköszönték az ajándékot, aminek köszönhetően az árváknak örök élményben volt részük a szeptember 14-ei, Boriszov elleni összecsapáson, s hasonlóan felejthetetlen másfél órára számítanak majd a londoni Arsenal ellen is, október 19-én.

A kölniek a hihetetlenül szép és emberi gesztusukkal nem akartak hivalkodni, így a belgrádi sajtó is csak szeptember 20-án értesült a cselekedetükről. A németek annyira megörültek a hírnek, hogy nekik köszönhetően mintegy 50 gyerek nézhette végig a helyszínen a BATE ellen 1–1-es döntetlennel véget érő mérkőzést, hogy úgy döntöttek, a december 7-i találkozó előtt egy nappal korábban meglátogatják a szegényházat, s ajándékokkal (gyümölcs, édességek, játékok) kedveskednek majd a gyerekeknek.

A kölni szurkolók különben már jelezték a belgrádi drukkereknek, hogy a szerb fővárosba is sokkal többen jönnek majd, de ne úgy tekintsenek rájuk, mint ellenségre, hanem mint olyan rajongókra, akiknek az a céljuk, hogy részesei legyen egy fociünnepnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik