El: Kádár nélkül ikszelt a Dinamo hazai pályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 23:04
null
A küzdelemre nem lehetett panasz... (Fotó: AFP)
Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a B-csoportban a Dinamo Kijev a sérült Kádár Tamás nélkül ikszelt a dán FC Köbenhavnt fogadva. A csoport másik meccsén a Luganóban csak Holender Filip kapott lehetőséget a magyarok közül, a csapat 2–1-re kikapott Malmőben.

 

A B-csoportban a Dinamo Kijev azzal a kényelmes tudattal fogadhatta a második helyen álló FC Köbenhavnt, hogy egy győzelemmel lépéselőnybe kerülne fél távnál a csoport élén. Ehhez képest a dánok a ciprusi Pierosz Szotiriu találatával már a második percben megszerezték a vezetést. A Kádár Tamást sérülése miatt nélkülöző Dinamo a második félidőben Artem Sabanov fejesével egyenlíteni tudott, és a meccs 1–1-es végeredménnyel zárult.

A csoport másik mérkőzésén a három magyart is foglalkoztató Lugano honfitársaink közül csak Kecskés Ákost és Holender Filipet nevezte a Malmö ellen, de ők is csak a kispadon kaptak helyet – Vécsei Bálint ezúttal kimaradt a keretből.

A svédek az első félidőben az első és az utolsó negyedórában is betaláltak – előbb Jo Inge Berget értékesített egy büntetőt, majd Guillermo Molins volt eredményes –, a fordulás után aztán a Lugano szépíteni tudott Alexander Gerndt révén. A magyarok közül csak Holender kapott lehetőséget: az utolsó tíz percben szállt be, de az eredmény már nem változott, maradt a 2–1-es svéd siker.

Az A-csoport esti meccsén már az első játékrészben is temérdek lehetőséget dolgozott ki a Sevilla, s bár ezek még kimaradtak, a szünet után már kiszakadt a gólzsák. A 3–0-ra diadalmaskodó andalúziai együttes három forduló után hibátlanul vezeti a csoportját, és szinte már továbbjutónak érezheti magát.

Az E-csoportban három piros lapot, valamint egy-egy gólt és kihagyott tizenegyest hozott a Rennes és a CFR randevúja, amelyből a román csapat jött ki jobban:Ciprian Deac szabadrúgásgólja három pontot ért a vendégeknek. A csoport másik mérkőzésén a Celtic 2–1-re legyőzte a Laziót.

Az F-csoport meccseiről – benne az Arsenal–Vitória Guimaraes mérkőzésről – itt, a kora esti mérkőzésekről itt, a Ferencváros CSZKA Moszkva elleni győzelméről itt, a csoport másik összecsapásáról, a Ludogorec–Espanyolról itt olvashat.

EURÓPA-LIGA
A-CSOPORT

Sevilla (spanyol)–Dudelange (luxemburgi) 3–0
B-CSOPORT

Dinamo Kijev (ukrán)–FC Köbenhavn (dán) 1–1
Malmö (svéd)–Lugano (svájci) 2–1
C-CSOPORT
Getafe (spanyol)–Basel (svájci) 0–1
Trabzonspor (török)–Krasznodar (orosz) 0–2
D-CSOPORT
PSV Eindhoven (holland)–LASK Linz (osztrák) 0–0
Sporting CP (portugál)–Rosenborg BK (norvég) 1–0
E-CSOPORT
Rennes (francia)–CFR Cluj (román) 0–1
Celtic (skót)–Lazio (olasz) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik