El: Icardi nélkül gálázott az Inter, Kádár nélkül nyert a Kijev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.21. 23:01
null
Az Inter játékosai négy gólnak örülhettek (Fotó: AFP)
Az Európa-liga legjobb 16 csapata közé jutásért vívott visszavágók során az Inter Mauro Icardi nélkül is gólzáporos győzelmet aratott a Rapid Wien felett, a Kádár Tamást nélkülöző Dinamo Kijev minimális győzelmet aratott az Olympiakosz ellen. A Rennes ismét három gólt vágott a Betisnek, de ezúttal csak egyet kapott, így szintén továbbjutott. A Slavia Praha Belgiumban lelépte a Genket.

A múlt heti „odavágók” közül a Betis és a Rennes találkozója hozta a legtöbb gólt, hatot, és úgy kezdődött a visszavágó, hogy most is ez a párharc lesz az, amelyen a legtöbbször zördülnek a hálók, hiszen az esti meccsek során a szünetig háromszor is betaláltak a csapatok.

Előbb Rami Benszebajni szerzett vezetést a Rennes-nek, nyolc perc múlva Adrien Hunou duplázta meg a franciák előnyét, és a szünet előtt pár perccel Giovani Lo Celso hozta vissza a spanyolok reményét szépítésével.

A második félidőben úgy tűnt, nem láthat újabb gólt a nagyérdemű, ám M'Baye Niang a 94. percben gondoskodott róla, hogy igazán jó hangulatban teljen a hazaút, a Rennes 3–1-re győzött, és bekerült a legjobb 16 közé.

A Dinamo Kijev a sérült Kádár Tamás nélkül győzött 1–0-ra hazai pályán az Olympiakosz ellen, a találkozó egyetlen gólját Fran Sol szerezte a 32. percben.

Sol gólja

A nap egyetlen gól nélküli összecsapására Portugáliában került sor, a Benfica és a Galatasaray bizonyult gólképtelennek, ezzel a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak, mivel az első meccsen 2–1-re nyertek.

Az Internazionalénak az első mérkőzés után a visszavágón sem volt szüksége szupersztárjára, Mauro Icardira, aki elmondása szerint térdsérülése miatt hagyta ki a Rapid Wien elleni párharcot, ám a klub ennek kapcsán hivatalos közleményben megjegyezte, hogy az argentin gólzsák térdében semmilyen elváltozást nem találtak az orvosi vizsgálatok során.

A Rapidnál továbbra sem bevethető a sérülésből lábadozó Szántó Tamás.

A milánói együttes mindenesetre már a tizenegyedik percben megszerezte a vezetést, egy másik argentin, Matías Vecino volt eredményes közvetlen közelről, hét perccel később pedig Andrea Ranocchia távoli kapáslövéssel tulajdonképpen pontot is tett a párharc végére – az Inter a második félidőben már nem szakadt meg, ám nem is kellett neki, a bécsiek ugyanis kapura veszélytelenül játszottak.

A vége kiütés lett, a fekete-kékek a hajrában kétszer is mattolták a Rapidot, így kettős diadallal, 5–0-s összesítéssel robogtak be a következő körbe.

A Genk hazai pályán szaladt bele 4–1-es pofonba a Slavia Praha ellen – a belga együttes félelmetesen nagy kapushiba után, a tizedik percben előnybe került, de a folytatásban már a csehekről szólt a meccs.

Hatalmas kapushiba a Genk–Slavia találkozón



A Bayer Leverkusen–Krasznodar párosítás első felvonásán nem született gól, a másodikban pedig a hajrá döntött, aminek az oroszok örülhettek: a 85. percben betaláltak a vendégek, amire a Leverkusen két perccel később válaszolni tudott, de 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal az oroszok mentek tovább a legjobb 16 közé.

EURÓPA-LIGA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK
Internazionale (olasz)–Rapid Wien (osztrák) 4–0 (Vecino 11., Ranocchia 18., Perisic 80., Politano 87.)
Továbbjutott: az Internazionale, 5–0-s összesítéssel

Genk (belga)–Slavia Praha (cseh) 1–4 (Trossard 11., ill. Coufal 23., I. Traoré 54., Skoda 64., 69.)
Továbbjutott: a Slavia Praha, 4–1-es összesítéssel

Bayer Leverkusen (német)–FK Krasznodar (orosz) 1–1 (Aranguiz 87., ill. Szulejmanov 85.)
Továbbjutott: az FK Krasznodar, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal

Chelsea (angol)–Malmö (svéd) 3–0 (Giroud 55., Barkley 74., Hudson-Odoi 84.)
Kiállítva: Bengtsson (Malmö, 73.)
Továbbjutott: a Chelsea, 5–1-es összesítéssel

Real Betis (spanyol)–Rennes (francia) 1–3 (G. Lo Celso 41., ill. Benszebajni 22., Hunou 30., Niang 94.)
Továbbjutott: a Rennes, 6–4-es összesítéssel

Dinamo Kijev (ukrán)–Olympiakosz (görög) 1–0 (Sol 32.)
Továbbjutott: a Dinamo Kijev, 3–2-es összesítéssel

Benfica (portugál)–Galatasaray (török) 0–0
Továbbjutott: a Benfica, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik