Még a kezdőrúgás előtt összeszólalkoztak a Marseille játékosai a szurkolókkal, s Patrice Evra (Éric Cantonára emlékeztető mozdulattal) fejbe rúgta az egyik drukkert. Villant is a piros lap, az Európa-liga történetében először még a kezdő sípszó előtt. Az 1–0-ra elveszített mérkőzésen ráadásul Boubacar Kamarát is kiállították, így két játékosát is elveszítette a Marseille.

Az is biztosnak tűnik, hogy Evra járt rosszabbul, nem pedig Kamara. A rutinos hátvéd ellen eljárás indult, az automatikus egymeccses eltiltásnál pedig hosszabbra számíthat az OM bekkje. Rudi Garcia vezetőedző szerint…

„Patrice tapasztalt játékos, nem szabad így reagálnia, ez nyilvánvaló – mondta a BeIN Sportsnak Rudi Garcia. – Nem szabad az inzultálásokkal foglalkoznunk, főleg ilyen alantas módon felelni rájuk. A szurkoló nem is az OM drukkere, mert nem teheted ezt a klub játékosával, támogatni kell őt mindenben.”

Az UEFA fegyelmi bizottsága november 10-én hoz döntést az ügyben, de a nemzetközi szövetség mellett a francia együttes is belső vizsgálatot indított az ügyben, amelynek célja, hogy megállapítsák: ki a felelős a történtekért.

EVRA PIROS LAPOT ÉRŐ RÚGÁSA