El: Holmanék „megtizedelt” csapattal is előnyben

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 19:55
null
Holman Dávidék 2–1-re győztek (Fotó: skslovan.com)
A Slovan Bratislava 2–1-re legyőzte a koszovói Feronikelit a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében a párharc első mérkőzésén.

A párharccal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Slovan Bratislava egy nappal a mérkőzés előtt hivatalos közleményben tudatta, hogy két játékosa és egy edzője nem vesz részt ebben a selejtezőkörben, Alekszandar Cavrics, Dejan Drazsics és a megbízott edző Vladimir Radjenkovics ugyanis szerb, s egyaránt tiszteletben tartják a szerb kormányt, illetve annak nézőpontját a koszovói Feronikelivel kapcsolatban.

A történtek ellenére a Slovan – amelyet így ifj. Ján Kozák irányít a két El-meccsen – Nono révén már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, a spanyol szabadrúgása megpattant, a labda pedig így a megzavarodott kapus mellett a hálóba csapódott (1–0).

A 61. percben büntetőhöz jutott a Slovan, és nem is hibázott, így kétgólos előnybe került (2–0), néhány perccel később azonban szépíteni tudott a koszovói együttes. A Slovan 2–1-re nyert a Feronikeli ellen az odavágón.

A szlovák csapatban kezdő volt Holman Dávid, aki az első játékrész hosszabbításában kapott egy sárga lapot, majd a 67. percben lecserélték. Guzmics Richárd nem volt ott a hazaiak keretében.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)–Feronikeli(koszovói) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik