El: „Hihetetlen futballista, kivételes tehetség” – Szoboszlait méltatják az osztrákok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 12:56
null
Szoboszlai Dominik megérdemelte a lehetőséget, mondta az edzője (Fotó: Twitter)
A salzburgi sportigazgatót, Christoph Freundot egyáltalán nem lepte meg Szoboszlai Dominik nagyszerű játéka a Napoli elleni csütörtöki, Európa-liga-nyolcaddöntőben. Az osztrákok ugyan kiestek, de a 3–1-es győzelem során a magyar középpályás gólpasszt  adott.

 

„Mindennap látjuk őt az edzéseken, tudom, mire képes, ezért egyáltalán nem lepett meg a teljesítménye. Hihetetlen futballista és kivételes tehetség” – nyilatkozta Szoboszlairól a Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund.

A skysportaustria.at azt írta, a magyar szupertehetség iránt már a topligákból is komoly az érdeklődés, állítólag a Juventus és a Bayern München is szívesen látná a soraiban.

„Szinte sohasem vagyok ideges, ez ad nekem plusz energiát, amikor 30 ezer néző előtt játszhatok. Nem magamért játszom, hanem a csapatért. Ha egy az egy ellen kell cseleznem, azt teszem, ha lőni kell, akkor lövök” – mondta a magyar játékos.

A Spox.com oldalon a Szoboszlai helyére beállt 33 éves Christoph Leitgeb azt mondta, utalva a korkülönbségre, hogy a magyar játékos akár a fia is lehetne. „Fantasztikusan futballozott élete első európai kupameccsén, nagyon érti a játékot, nagyszerű a technikája, amit minden edzésen láthatunk.”

„Be kellett dobnunk a mély vízbe, de teljes magabiztossággal tettük be a kezdőcsapatba. Megérdemelte a lehetőséget” – nyilatkozta a Salzburg edzője, Marco Rose.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ

Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) 3–1 (Dabur 25., Gulbrandsen 65., Leitgeb 92., ill. Milik 14.)
Továbbjutott: a Napoli, 4–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik