El: Hiányzott a rutin a Torino ellen – Herczeg András

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 10:40
null
Herczeg András szerint játékosai mindent megtettek Andrea Belottiék ellen (Fotó: Paolo Pavan)
A Debrecen 3–0-s vereséget szenvedett az olasz Torinótól Olaszországban az Európa-liga-selejtező 2. körének első mérkőzésén, így szinte lehetetlen küldetés lesz hazai pályán kiharcolni a továbbjutást. Herczeg András vezetőedző a nagy különbség ellenére elégedett játékosai hozzáállásával.

Gratulálok a Torinónak, jól játszott, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – kezdte értékelését Herczeg András az alessandriai mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Szerettünk volna többet támadni, a második félidőben, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, veszélyesebb helyzeteket is kialakíthattunk volna. A tizenegyes és második gól elkerülhető volt, a harmadikat szögletből kaptuk…”

Herczeg szerint játékosai rutintalansága kiütközött a csütörtök esti összecsapáson.

A csapat lelkesen játszott, időnként érezhető volt némi megilletődöttség, ami a nemzetközi rutin hiányának is tudható be, de ehhez a magasabb szinthez képest a játékosok mindent megtettek” – fogalmazott Herczeg András a klub honlapjára feltett videón.

Walter Mazzarri, a Torino vezetőedzője talált némi hibát csapata játékában, de elégedett a játékkal és az eredménnyel.

Nem volt könnyű mérkőzés, a Debrecen nagyon taktikusan játszott, sokszor nagyon kellemetlenül, a labdát elrugdosva, de jól védekezett. A védekezésben nem mindig voltunk fegyelmezettek, a második hullámban lemaradtak a labdarúgóim a vendégekről, de több rossz szavam nem lehet. A kezdőt a tavalyi csapatra építettem, továbbra is bízom a játékosaimban – mondta az olasz szakember, akit az olasz válogatott Simone Zaza becseréléséről külön megkérdeztek. – Az európai kupákban nincs könnyű párharc, sohasem mehetünk biztosra. Azért küldtem be kettő-nullánál Zazát, hogy szerezzünk még egy gólt. Voltak is helyzetei, és a végén be is talált. A háromgólos előny sokkal nyugodtabbá tesz, mintha csak kettővel nyertünk volna.”

A visszavágót egy hét múlva, csütörtökön 18.30 órától rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
TORINO (olasz)–DEBRECENI VSC 3–0 (2–0)
Alessandria, Giuseppe Moccagatta Stadion, 4376 néző. Vezette: Maae (dán)
Torino: Sirigu – Izzo, Nkoulou, Nascimento – De Silvestri, Baselli, Meite, Ansaldi – Falqué (Lukics, 75.), Belotti, Berenguer (Zaza, 80.). Vezetőedző: Walter Mazzarri
DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír, 74.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Szécsi M., Tőzsér, Haris, Varga K. (Pintér Á., 86.) – Trujics, Zsóri (Garba, a szünetben). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Belotti (20. – 11-esből), Ansaldi (42.), Zaza (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik