El: hiába vezettek Holmanék, a Wolves győzött

Vágólapra másolva!
2019.10.24. 20:50
null
Ahogy Holman (fehérben) lejött, Saiss (zöldbe) rögtön egyenlített is (Fotó: AFP)
A Holman Dávidot és – még – Guzmics Richárdot is foglalkoztató Slovan Bratislava hazai pályán kikapott 2–1-re a Wolverhampton Wandererstől az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a K-csoportban. Holman kezdőként lépett pályára, egy sárga lapot kapott, 57 percet játszott; Guzmicsot nem nevezték. Röviden a többi esti meccsről.

A K-csoportban a Holman Dáviddal a kezdőjében felálló Slovan jól kezdte a Wolverhampton elleni mérkőzést, a 11. percben Andraz Sporar lőtt a rövid alsóba remek indításból. A szünet előtt nem sokkal a Holman egy sárga lappal bekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe, a szünet után nem sokkal pedig a „lecseréltek” rovatba is feliratkozott: az 57. percben hívta le a pályáról Jan Kozák vezetőedző.

Kis túlzással írhatnánk, hogy egy percig sem bírta Holman nélkül a Slovan, de nem lenne igaz, mert abban, hogy Roman Saiss lövéséből gól lett az 58. percben, nagy szerepe volt Dominik Grief kapusnak is. Néhány perc múlva aztán már a három ponthoz szükséges gólt is megszerezte a vendégcsapat, amikor Raúl Jimenez értékesítette a 64. percben megítélt büntetőt.

SAISS GÓLJA

A kora esti meccsek talán legnagyobb meglepetését a G-csoport szolgáltatta, ahol a Young Boys magabiztos győzelmet aratott a Feyenoordot fogadva, a csoport másik meccsén Portugáliában játszott 1–1-et egymással a Porto és a Rangers.

A J-csoportban a Roma a 32. perctől vezetett Nicolo Zaniolo fejesével, ám a Mönchengladbach a 93. percben büntetőből egyenlített: Lars Stindl váltotta gólra a Chris Smalling kezezése miatt – tévesen – megítélt tizenegyest.

A TÉVESEN BEFÚJT BÜNTETŐ

A Ferencváros CSZKA Moszkva elleni meccséről itt, a csoport másik összecsapásáról, a Ludogorec–Espanyolról itt, a Partizan Beograd–Manchester United találkozóról pedig itt olvashat!

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR,3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Qarabag (azeri)–APOEL (ciprusi) 2–2
G-CSOPORT
Porto (portugál)–Rangers FC (skót) 1–1
Young Boys (svájci)–Feyenoord (holland) 2–0
I-CSOPORT
Gent (belga)–Wolfsburg (német) 2–2
St.-Étienne (francia)–Olekszandrija (ukrán) 1–1
J-CSOPORT
Roma (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) 1–1
Basaksehir (török)–Wolfsberg (osztrák) 1–0
K-CSOPORT
Slovan Bratislava (szlovák)–Wolverhampton Wanderers (angol) 1–2
Besiktas (török)–Braga (portugál) 1–2
L-CSOPORT
AZ Alkmaar (holland)–Asztana (kazah) 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik