El: Hazard szerint ez volt a búcsúmeccse a Chelsea-ben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.29. 23:12
null
Eden Hazard elbúcsúzott a Chelsea-szurkolóktól (Fotó: AFP)
A tizedik Európa-liga-döntőt Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban rendezték, ahol a gól nélkül lejátszott első félidő után a másodikban a Chelsea négy gólt lőtt az Arsenalnak, így megnyerte a trófeát. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Tudtuk, hogy jó játékosok vagyunk és jó csapatot alkotunk együtt – értékelt a mérkőzés hőse, Eden Hazard.A mai célom az volt, hogy megnyerjük a trófeát. Két héttel ezelőtt meghoztam egy fontos döntést... Azt hiszem, ez volt a chelsea-s búcsúmérkőzésem, de természetesen a futballban soha nem lehet biztosra menni. Az első félidőben mind a két csapat stresszesen futballozott a tét miatt, Olly gólja után azonban egy nagyszerű éjszaka kezdődött. Mi uraltuk a mérkőzést, nagyon örülök, hogy a magasba emelhetem a trófeát a srácokkal. Még nem tudom, hol folytatom, de pár nap múlva nyilvánosságra hozom.”

„Az Arsenal adott esélyt arra, hogy teljesüljön az álmom, azaz a Premier League-ben futballozzak. Nagyon szeretem az Arsenalt, de nagyon meg akartam nyerni az El-t a Chelsea-vel. Már igazi Kék vagyok – nyilatkozta „Olly”, azaz a volt klubja ellen gólt szerző Olivier Giroud, aki az El gólkirálya lett ebben az idényben. – Ez a két klub megváltoztatta az életemet. Nem akartam ünnepelni a gólomat, ám nagyon büszke vagyok erre a kupasikerre. Ha megkapom a lehetőséget, mindig a lehető legtöbbet nyújtom. Az első célunk ebben az idényben az volt, hogy odahaza a legjobb négy között végezzünk, a második célunk pedig az El elnyerése. Az első félidő érdekes volt, bár nem született gól, aztán mi voltunk a jobbak, főleg a második játékrészben. Jó kis döntő volt ez, én meg két éven belül a második nagy trófeámat nyertem meg.”

„A második félidőben nyíltabban futballozott a két csapat. Nagyon jók voltunk, gyorsan mozgott a labda a csapatrészek között. Elképesztően jó érzés a győzelem, újabb európai trófea, újabb gól a döntőben. A legfontosabb természetesen a csapat sikere és jó játéka. Újabb nagy kupa, amelyik a mienk lett, megérdemelten vihetjük haza, mi voltunk a jobb csapat, a legjobb az egész sorozatban. Edennel nagyon jól megértem magam a pályán, ő a legjobb” – mosolygott a kamerákba Pedro, aki az első lett, aki Bajnokok Ligája- és El-döntőben is gólt szerzett, és az első, aki BL-, El-, világ- és Európa-bajnoki aranyat is nyert, nem mellékesen kétszer emelhette magasba az európai Szuperkupát.

„Maurizio Sarri nagyszerű fickó, nagyszerű személyiség és edző, megérdemelte a kupagyőzelmet” – tért ki minden idők legidősebb El-aranyosára David Luiz.

„Először is, gratulálok a Chelsea-nek. Az első félidőben jó esélyünk volt egy jó eredmény megalapozására, a második félidőben még jobban ment nekünk, de csak nem akart összejönni a gól. Aztán betalált a Chelsea, ez megváltoztatott mindent. Ezt követően megpróbáltunk egyenlíteni, a második Chelsea-gól azonban már nagyon nehézzé tette a dolgunkat, ilyenkor már nem szabad hibázni, mert jön azonnal a büntetés – értékelt az Arsenal-mester Unai Emery. Az eredmény önmagáért beszél, talán többet érdemeltünk volna ezen a mérkőzésen, de nem éltünk az eséllyel. Tudtuk, hogy nehéz lesz, megpróbáltunk nyerni, keményen dolgoztunk, de a Chelsea jobb volt nálunk. Vannak sztárjaink és vannak fiataljaink, a nyári erősítések mellett a jövőben sokat számít majd a most megszerzett tapasztalat.”

„A szurkolóinknak tudniuk kell, hogy egy fejlődési folyamat elején vagyunk, az első évben közel kerültünk a célunkhoz itt és a PL-ben is, de végül is csalódtunk, mert csak egy kis lépést tettünk előre. De sokkal összeszedettebbek vagyunk, mint korábban, ám ez még mindig kevés, sokat kell fejlődnünk. Több fiatal játékos van a keretünkben, ez volt az első döntőjük, de megvan bennük a potenciál a fejlődésre. ”

„Nem érdemeltük meg a vereséget, a szurkolók nem tudják, mennyit dolgoztunk ebben a szezonban az edzéseken. Könnyű azt mondani, hogy üres kézzel maradtunk, egy kupát sem nyertünk, elbuktuk a döntőt, de biztosíthatok mindenkit arról, hogy az általunk elvégzett munka sokkal erősebbé tett bennünket. Fel akartam emelni a magasba ezt a trófeát, aztán leülni és elgondolkodni kicsit... Június 30-ig szerződés köt az Arsenalhoz, addig nem döntök semmiben sem. Büszke vagyok magamra, büszke vagyok arra, ahogyan védtem ma, mert az utolsó profi mérkőzésén nagy a nyomás az emberen, és sok mindent beszélnek előtte” – nyilatkozta karrierje utolsó kapusként végigszolgált mérkőzése után Petr Cech, az Arsenal és a Chelsea közös legendája.

„Nagyon-nagyon örülök, ez a kupa fontos a klubnak. Megérdemelten nyertük meg – így a győztes hadvezér, az olasz Maurizio Sarri.Januárban és februárban nagy bajban voltunk, de jól reagáltunk, és nem könnyű kijönni a gödörből a PL-ben. A végén odaértünk a BL-be, tizenkét Európa-liga-mérkőzést nyertünk, döntőztünk a ligakupában – megérdemeltük ezeket. Amióta kikaptunk hat nullára a Manchester Citytől, valamit másként csinálunk. Az első félidő nagyon nehéz volt most a számunkra, de ez volt az idényben a hatvannegyedik tétmérkőzésünk, nehéz ezt bírni erővel. Megpróbáltunk most is megfelelően teljesíteni és nyerni is. Azt kértem a játékosaimtól, hogy bátran futballozzanak, merjenek kockáztatni. A veszélyesen kontrázó Arsenal ellen nagyon jól játszottunk. Eden Hazard? Csodálatos labdarúgó, két vagy három hónapig tartott megismerni őt, mint embert, és mondhatom, csodálatos személyiség. Tudom, hogy távozni akar, és tiszteletben tartom ezt a döntését.”

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ

Chelsea (angol)–Arsenal (angol) 4–1 (0–0)
Baki,Olimpiai Stadion, 51 370 néző.Vezette:Rocchi (olasz)
CHELSEA:Kepa – Azpilicueta, A. Christensen, David Luiz, Emerson – Kovacic (Barkley, 76.), Jorginho, Kanté – Pedro (Willian, 71.), Giroud, E. Hazard (Zappacosta, 89.).Menedzser:Maurizio Sarri
ARSENAL:Cech – Papasztathopulosz, Koschielny, Monreal (Guendouzi, 66.) – L. Torreira (Iwobi, 66.), G. Xhaka – Maitland-Niles, Özil (Willock, 77.), Kolasinac – Aubameyang, Lacazette.Menedzser:Unai Emery
Gólszerző:Giroud (49.), Pedro (60.), E. Hazard (65., 72. – az első 11-esből), ill. Iwobi (69.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik