Pénzbüntetést és három zárt kapus mérkőzést kapott a Craiova (Fotó: MTI)

 

A döntés ismertetése után az első román kommentárok váratlanul szigorúnak értékelik a döntést, de ugyanakkor kiemelik, hogy a kispesti csapat óvása ellenére az olténiai klub továbbjutását nem fenyegette veszély, sőt, Sorin Cartu klubelnök abban is bízik, hogy a fellebbezésük is sikeres lesz. A craiovai klub ugyanis már szombat óta csomagban árulja a belépőket az AEK Athén elleni csütörtöki és a Sepsi OSK elleni vasárnapi hazai találkozóra.

A Telekom Sport televíziónak nyilatkozó Cartu drasztikusnak nevezte az UEFA hétfői döntését, hangsúlyozva, hogy az még nem végleges. A craiovai klub a másodfokú tárgyalásra újabb bizonyítékokat szándékozik bemutatni az enyhítés érdekében, és az elnök szerint csak az a kérdés, hogy az Universitatea fellebbezését mikor tárgyalják Nyonban. Arról viszont egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy az AEK elleni Európa-liga-selejtezőn lehetnek-e nézők a Ion Oblemenco Stadionban. „Nem erre számítottunk” – ismerte be Cartu.

A Prosport portál szerint a Honvéd hiába reménykedett, hogy a zöldasztalnál érheti el a 11-esekkel elbukott továbbjutást, bár a büntetést ismertető cikk címe szerint „rossz hírek” érkeztek Nyonból. A Digisport televízió első reakciója szerint az UEFA a középutat választotta: nem zárta ki a Craiovát, de keményen megbüntette.