Ferencváros: gól nélküli döntetlen az El-párharc első felvonásán

A mérkőzésről tudósít: BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)A mérkőzésről tudósít: BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.22. 18:50
null
Kemény, hajtós, küzdelmes mérkőzés volt (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
Gól nélküli döntetlenre végzett a magyar bajnok Ferencváros Litvániában az FK Suduva ellen az Európa-liga csoportköréért zajló párharc első felvonásán. Visszavágó a jövő héten.

 

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), ELSŐ MÉRKŐZÉS
FK Suduva (litván)–Ferencváros 0–0
Marijampole,
ARVI labdarúgó-aréna, 6741 néző. V: Schüttengruber (osztrák)
FK Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, Jankauskas, Hladík, Zsivanovics – Renan (E. Jankauskas, 78.), Matulevicius, Verbickas – Topcagic (Vezevicius, 92.), Tadic (Gotal, 70.). Vezetőedző: Vlagyimir Cseburun
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka (Varga R., 76.), Nguen (Bőle, 87.) – F. Boli (Priskin, 67.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Amilyen a város, olyan a stadion.

Kicsi és rendezett...

Marijampole északi kisváros, az utcák, terek tiszták, hiába van hétköznap, az utcákon alig sétálnak néhányan. A jelek szerint errefelé a többség autóval szeret mozogni,a tömegközlekedésszinte jelentéktelen, néhány busz szeli az utakat. A helyiek kényelmesen, komótosan készülődtek, délelőtt a legkisebb jele sem volt, hogy este történelmi tettre készül a helyi Suduva. Az érdeklődés délután fokozódott, egyre többen sétálgattak sörrel a kezükben, a stadionhoz érve pedigmár láthattuk, szépengyülekeztek a piros mezes litván szurkolók. Az ARVI-aréna még véletlenül sem mondható gigantikus méretűnek, ami a várakozásoknak megfelelően meg is telt, és furcsa volt látni azt a kisvárosi hangulatot, ami az itteni készülődést jellemezte:abiztonságiak egytől egyig előre köszöntek mindenkinek, a büfében hiába állt a sor, a várakozók türelmesen beszélgettek a mellettük állóval, gyerekek szaladgáltak a lelátókon.

Szerhij Rebrov nem húzott különösebben váratlant a csütörtök esti kezdőcsapatával. Ahogy azt várni lehetett, a sérült Mikalaj Szihnyevics helyén az új szerzemény, a norvég gólkirály Franck Boli kezdett, az eltiltott Eldar Civic helyét pedig Marcel Heister foglalta el a védelem bal oldalán. Aztán az első félidő pontosan azt a forgatókönyvet hozta, amire számítani lehetett: a Suduva bekezdett (két nagy helyzetet is kihagyott), majd átadta a területet az ellenfélnek, hadd kezdeményezzen, nekik megfelelt, ha szokásukhoz híven ellentámadásokból veszélyeztettek.

REBROV ELÉGEDETT
Szerhij Rebrov elégedett volt a Ferencváros játékával a Suduva elleni idegenbeli EL-selejtező után, de leszögezte, hogy a budapesti visszavágó teljesen más mérkőzés lesz, mint a litvániai 0–0.
„Meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, meg is voltak a helyzeteink, de sajnos kimaradtak. A budapesti mérkőzés teljesen más lesz, ott kell eldöntenünk a párharcot” – mondta Rebrov az M4 Sportnak, amelynek riportere a góllövők hatékonyságáról faggatta a szakembert.
„Mindennap azért edzünk, hogy hatékonyabbak legyünk a kapu előtt. A teljesítménnyel elégedett vagyok, csak gólt nem sikerült rúgni. A Maccabi 70 százalékban birtokolta a labdát a Suduva ellen, mégsem jutott tovább. A csatáraink eddig bizonyították, hogy tudnak gólt szerezni” – mondta Rebrov.

A zöld-fehérekígyátvették a játék irányítását, csakhogy túlságosan lassan járt a labda lábról lábra, a középpályán sok volt a hátrafelé irányuló passz, nem véletlenül idegeskedett az oldalvonal mellett Szerhij Rebrov. A félidei labdabirtoklási mutató ugyan jól mutatott – ötvenkilencszázalékban a Fradivolt hatékonyabb–, ám sokkal veszélyesebb lett volna a magyar bajnok, ha első szándékból kapu felé indul, és kimarad az a három-négy (olykor öt-hat...) oldal és hátrapassz, ami jellemezte a támadásokat.

A fordulás után sem pörgött fel különösebben a játék, a hazaiak nyolc-kilenc mezőnyjátékossal tömörültek a tizenhatosuk előterében. Ráadásul a zöld-fehérek szélsői ezúttal gyengébb napot fogtak ki a megszokottnál, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is próbálkozott, hajtott, de cseleik az átlagosnál kevesebbszer jöttek be. Az más kérdés, hogy a hajrában éppen Nguen volt az, aki kétszer is a legközelebb állt a gólszerzéshez, ám lövései után a labda centikkel elkerülte a bal alsót.

Ha az volt a célja a Ferencvárosnak, hogy kapott gól nélkül lehozza a litvániai mérkőzést, akkor sikerrel járt, ám Rebrov aligha volt elégedett a mutatott teljesítménnyel. A mérkőzés után valahogy senki sem volt boldog a gyepen, alighanem a hazai, és vendégjátékosok is többet vártak maguktól.

A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában, a zöld-fehéreknekelkell elérniük, hogy a nemzetközi kupák (Bajnokok Ligája, Európa-liga) csoportkörébe jutó nyolcvan csapat között idén is legyen egy magyar...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A többi El-mérkőzésről ide kattintva olvashat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik