A Napoli és a Fiorentina is bejutott az Európa-liga elődöntőjébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 21:02
null
José Callejón góllal, Gonzalo Higuaín két gólpasszal vétette észre magát (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a Napoli hazai pályán kétgólos előnyét leadva 2–2-es döntetlenre végzett a Wolfsburggal, ezzel 6–3-as összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. A nápolyi együttes mellett a másik olasz csapat, a Fiorentina is továbblépett azzal, hogy az idegenbeli 1–1-et követően otthon 2–0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet.

A FIORENTINA–DINAMO KIJEV MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NAPOLI–WOLFSBURG

A Napoli kényelmes helyzetből várhatta a Wolfsburg elleni visszavágót, hiszen idegenben 4–1-es előnyt szerzett. A nápolyi mérkőzés első félidejében nem erőltették meg magukat a csapatok, a második játékrészben azonban kellemesen csalódhattunk, hiszen elkezdtek potyogni a gólok, bár a „farkasoknak” egy percig sem volt lehetőségük a továbbjutásra gondolni.

Az 50. percben José Callejón tizennyolc méterről leadott kísérlete megpattant Ricardo Rodríguez lábán, így a lövés védhetetlenné vált Diego Benaglio számára (1–0). Negyedórával később a csereként beálló Lorenzo Insigne emelt középre a bal oldalról, Gonzalo Higuaín tanárian lekészítette a labdát a lendületből érkező Dries Mertensnek, aki először még a vendégek kapusába lőtt, a kipattanóba azonban reflexből belekapott, a labda pedig a kapuba hullott (2–0).

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSÁT PÉNTEKEN KÉSZÍTIK EL
Az elődöntő sorsolását péntek 12 órakor tartják az UEFA nyoni központjában.
Az elődöntőbe jutó csapatok között nincs kiemelés és nincs korlátozás (azonos szövetségbe tartozó klubok összekerülhetnek). Az elsőként kihúzott csapat játssza otthon az első mérkőzést. Az első meccseket május 7-én, a visszavágókat május14-én játsszák.
Szintén „sorsolnak" a döntőre is: húzással döntik el, hogy melyik elődöntő győztese lesz a „hazai" csapat a varsói fináléban, amelynek időpontja május 27., szerda.

A Wolfsburg nem adta olcsón a bőrét, és a becsületéért, illetve a kettős vereség elkerüléséért küzdött tovább. A 71. percben Maximilian Arnold szöglete után Timm Klose fejelt a jobb felső sarokba (2–1), míg két perccel később a lesről kilépő Josuha Guilavogui centerezését követően Ivan Perisic a vérét adva bólintott a léc alá (2–2).

A hajrában mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, ám újabb gól már nem született, ezzel a Napoli 6–3-as összesítéssel bejutott az elődöntőbe – a Dnipróval, a Fiorentinával és a címvédő Sevillával egyetemben.

FIORENTINA–DINAMO KIJEV

Nem kellett sokáig gondolkodnia a Fiorentina mesterének, Vincenzo Montellának, hogy kit nevezzen egy szem csatárnak a Dinamo Kijev elleni visszavágóra csapatába: nem, nem önmagának szavazott bizalmat az egykori kiváló támadó, hanem a télen érkező Alessandro Diamantit és Alberto Gilardinót nem nevezhette a sorozatba, Federico Bernardeschi, Giuseppe Rossi és Khouma Babacar pedig sérült, így magától értetődően Mario Gómez lett a középcsatár. És a német jó húsz perc alatt mesterhármast szerezhetett volna, de hol lesről talált a kapuba, hol a veterán Olekszandr Sovkovszkij védett nagy bravúrral, hol meg két lépésről sem tudott a kapuba fejelni.

Két hazai védő, Stefan Szavics és Nenad Tomovics is kihagyott egy-egy ziccert az első félidőben, amelyben a fordulópontot a kijevi Jeremain Lens – jogtalan – kiállítása jelentette. No és Mario Gomez találata, amely kapcsán túlzás lenne a „lőtte" kifejezés, elvégre a német valósággal a jobb alsóba „gyalogolta" az ötösről Joaquín beadását: 1–0!

Ez volt Gomez 40. gólja európai kupamérkőzéseken, ezzel megelőzte a vonatkozó listán honfitársai közül Karl-Heinz Rummeniggét; és már a negyedik Gerd Müller (62), Jupp Heynckes (45) és Ulf Kirsten (43) mögött.

A kijeviek mestere, Szerhij Rebrov – aki anno nem volt rosszabb csatár, mint Montella – még az első félidő ráadásában cserélt, ami nem mindennapos cselekedet, majd a szünet után viszonylag hamar még kettőt változtatott, ám hiába. A lila mezes hazaiak könnyedén uralták a mérkőzést, Mohamed Szalah lövése a kapufán csattant, és belefért a házigazdának az is, hogy teljesen leálljon a hajrára.

Nem volt ereje már büntetni a Kijevnek, sőt a csereember, Juan Vargas a legvégén megadta a kegyelemdöfést: 2–0, félgőzzel is továbbment a Fiorentina az elődöntőbe.

A DNIPRO–FC BRUGES ÉS A ZENIT–SEVILLA MECCSRŐL ITT OLVASHAT!

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Fiorentina–Dinamo Kijev 2–0 (Gomez 43., Vargas 94.)
Továbbjutott:
a Fiorentina, 3–1-es összesítéssel

Napoli–Wolfsburg 2–2 (Callejón 50., Mertens 65., ill. T. Klose 71., Perisic 73.)
Továbbjutott: a Napoli, 6–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik