El: az Arsenal támadója ezért nem mehet Azerbajdzsánba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.03. 18:23
null
Nem repülhet Azerbajdzsánba? (Fotó: AFP)
Szinte biztos, hogy nem lép pályára az azeri Qarabag otthonában az Arsenal örmény támadója, Henrih Mhitarjan, sőt a dolgok jelenlegi állása szerint el sem utazik csapatával Bakiba az október 4-én rendezendő mérkőzésre – dacára annak, hogy jelenleg egészséges és bírja a nyáron kinevezett Unai Emery menedzser bizalmát.

 

Az örmény válogatottban 74 mérkőzésen 25 gólt szerző támadó várható távolmaradásának elsősorban biztonsági okai vannak: Azerbajdzsán és Örményország között 24 éve tartó tűzszünet van érvényben a két ország között fekvő Hegyi-Karabah Autonóm Területen lezajlott véres háború miatt, amelynek máig ható következménye, hogy a két ország közötti határ zárva van, és egyik ország állampolgárai számára sem biztonságos belépni a másik területére.

Mhitarjan nem először kerül ilyen helyzetbe, még a Borussia Dortmund játékosaként kellett volna a német klubbal az azeri Qabala otthonában pályára lépnie, ám azt a találkozót is kihagyta hasonló okokból.

Az angol klub persze szeretné, ha az örmény ott lehetne az azeri fővárosban, hiszen eddig négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára az idényben, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata teljesítményéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik