El: eldőlt, az Arsenal középpályása nem tart a csapattal a döntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.21. 12:56
null
Mhitarjan Londonban marad, nem utazik el az Arsenal El-döntőjére (Fotó: AFP)
Elővigyázatosságból nem utazik el az Európa-liga azerbajdzsáni döntőjére Henrih Mhitarjan, a fináléba bejutó Arsenal örmény labdarúgója – jelentette be az angol klub.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint a Chelsea vagy az Arsenal nyeri meg az El-döntőt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Örményország és Azerbajdzsán közötti elmérgesedett viszony már évtizedek óta fennáll, amely a hegyi-karabahi háborúra vezethető vissza. Emiatt Mhitarjan korábban is kihagyott azerbajdzsáni találkozókat – a Dortmund és az Arsenal futballistájaként is.

Az „ágyúsok” tájékoztatása szerint alaposan megvizsgálták a lehetőségeket, s végül Mhitarjannal és családjával egyeztetve úgy döntöttek, a középpályás nem tart társaival a döntőre, amelyen az Arsenal a szintén londoni Chelsea-vel csap össze.

Az Arsenal írásban jelezte az UEFA-nak a helyzetet. Nem helyesli, hogy egy labdarúgónak ilyen körülmények miatt kell lemaradnia egy európai kupadöntőről.

Mhitarjan ebben az idényben 11 El-találkozón lépett pályára az Arsenalban, az egyenes kieséses szakaszban minden meccsen játszott – igaz, a legutóbbi ötön egyaránt csereként állt be.

EURÓPA-LIGA 2018–2019
DÖNTŐ
Május 29., szerda

21.00: Chelsea (angol)–Arsenal (angol)
Baki, Olimpiai Stadion

Arsenal FC on Twitter

We're very disappointed to announce that @HenrikhMkh will not be travelling with the squad for our #UELfinal against Chelsea." Full statement



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik