El: Dibusz Dénes előkelő helyen áll az UEFA őszi rangsorában

Vágólapra másolva!
2020.01.03. 19:04
null
Dibusz a legjobb kapusok között (Fotó: Török Attila)
A Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján fellelhető FedEx Performance Zone – a labdarúgók teljesítményét mérő, saját algoritmuson alapuló statisztikai – rangsora szerint az ősszel az Európa-ligában szereplő csapatoknál pályára lépő kapusok közül Dibusz Dénes, a Ferencváros játékosa jelenleg a 9. helyen áll. 

A rangsorba nem csak az Európa-liga csoportkörét számolja bele az UEFA rendszere, de a csoportkörig vezető selejtezősorozat – akár BL, akár El – mérkőzései mellett a csapatok hazai bajnokságban lejátszott találkozókat is, igaz, ezeket kisebb súllyal veszik latba, ráadásul a rendszer kap még egy időalapú súlyozást is.

A Ferencváros kapusa őszi teljesítménye alapján jelenleg a 9. helyen áll, olyan kiválóságokat megelőzve, mint Manchester Unitednél szereplő vb-ezüstérmes Sergio Romero, a portugálokkal Eb-győztes, a Wolverhamptonban védő Rui Patrício, vagy az Arsenal német válogatott kapusa, Bernd Leno, vagy éppen a Besiktasban védő Loris Karius.

A lista élén a Mönchengladbach svájci kapusa, Yann Sommer áll 3551 ponttal, őt a kolozsvári CFR kapusa, Giedrius Arlauskis követi 3484 ponttal, s a dobogót Diego López, az Espanyol kapusa (2949 pont) teszi teljessé. Dibusz a 9. helyen található jelenleg 2383 ponttal.

A Ferencváros kapusa egyébként a csoportkör hat meccsén 20 védést mutatott be, s a 2383 pontjával az El csoportkörében pályára lépő összes játékos között 149. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik