Négy gólt vágva jutott tovább a Budapest Honvéd

CSERHÁTI ANDRÁS, B. J. (közvetítés)CSERHÁTI ANDRÁS, B. J. (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.07.17. 17:50
null
Jogos az öröm: négy góllal a második körbe(Fotó: Földi Imre)
Magabiztos, négygólos győzelmet aratott odahaza a Budapest Honvéd a macedón Rabotnicski ellen az Európa-liga selejtezőjének első körében, és ezzel továbbjutott a magyar csapat a következő körbe.


EURÓPA-LIGA

1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

BUDAPEST HONVÉD–FK Rabotnicski (macedón) 4–0 (Holender 6., 16., Danilo 63. – 11-esből, 84.)
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 5–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Déja vu érzése lehetett a Rabotnicski elleni Európa-liga-selejtezőre igyekvő embernek, amikor belépett a Bozsik-stadion kapuján – mintha visszarepült volna az időben.

Majdnem napra pontosan egy éve, 2017. július 19-én a Honvéd a Hapoel Beer-Sevát fogadta a Bajnokok Ligája-selejtezőben, akkor is 2–1-es hátrányból folytatva a párharcot, s ugyancsak zárt kapuk mögött...

A hazai drukkerek persze buzdították a csapatukat, a stadion melletti kis utcában szurkoltak – hangjuk beszűrődött a pályára, sőt piros-fekete füstbombákkal is készültek. Ettől függetlenül felkészülési mérkőzésen érezhette magát az ember, még a szögletzászló lobogását is hallani lehetett, a meccs előtti pacsizásokat pedig kristálytisztán – de szerencsére a kedd esti mérkőzéssel „letudta" két mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltását a kispesti klub.

S úgy tűnt, a Rabotnicski elleni párharcot is gyorsan le akarta zárni Supka Attila csatárhiánnyal küszködő csapata – az előre vezényelt Holender Filip a huszonhetedik (!) másodpercben még ziccerhelyzetben rontott, a hatodik percben azonban már nem! A kispestiek támadója – aki szerepelt már védőként és középpályásként is... – Dejan Mitrev hibáját kihasználva higgadtan lőtte a labdát a kapuba.

A gól érezhetően magabiztosabbá tette a kispesti együttest, a macedónok a félpályát sem lépték át, idő kérdése volt, mikor szerzi meg a második gólt a Honvéd. Nem kellett rá sokat várni, Holender Filip ugyanis Gazdag Dániel remek passza után duplázott – álomszerűen alakult a visszavágó.

Holender Filip második gólja csodaszép volt (Fotó: Földi Imre)
Holender Filip második gólja csodaszép volt (Fotó: Földi Imre)

Persze megfogalmazódhatott a szurkolókban, hogy minek ide új csatár, ha a 23 esztendős játékos is képes gólokat szerezni – azért, valljuk be, elég merész azt gondolni, hogy a labdarúgó hosszú távon pótolhatná a két távozó egyikét, Eppel Márton vagy Davide Lanzafamét...

S hogy ki érkezik a csatársorba, továbbra is rejtély – bár értesülésünk szerint szóba került Koszta Márk visszacsábítása, a Mezőkövesd támadója egyelőre marad klubjában, s az újpesti Tischler Patrik szerződtetésében sincs előrelépés.

A játékvezető pedig nem előre, hanem félre lépett – Marius Avram játékvezető ugyanis megsérült a 27. percben, a bokáját fájlalta, s cserét kért, előbb hordágyon, majd ölben kellett bevinni az öltözőbe, helyét Iulian Calin vette át a 30. percben.

A folytatásban kissé ellaposodott a mérkőzés, üdítően hatott, amikor Supka Attila a második félidő elején szépen vette le a kispad elé érkező kósza labdát...

Bár a Rabotnicski háromszor nem passzolt egymás után társhoz, tudjuk, egy gólt bármikor találhat egy csapat – de a 63. percben eldőlt, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás, hiszen előbb Danilo kiharcolta, majd értékesítette a tizenegyest! Ráadásul a vendégektől Sebastian Herrera piros lapot is kapott, így gyakorlatilag fél órával a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés, kiváltképp úgy, hogy a brazil duplázni tudott.

S hogy ki lesz az ellenfél?

Óriási meglepetésre az El-selejtező első körének odavágóján a luxemburgi Progrés Niederkorn idegenben győzte le 2–0-ra az azeri Gabalát. A párosítás továbbjutója (csütörtökön lesz a visszavágó) játszik a Honvéddal, az összecsapásokra július 26-án és augusztus 2-án kerül sor.

 

Az első csere emiatt történt (Fotó: Földi Imre)
Az első csere emiatt történt (Fotó: Földi Imre)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik