El: „Az MU játékosai hármat-négyet nem tudtak passzolni egymáshoz”

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 00:15
null
A mozdulaton is látszik: ez nem volt könnyű szülés (Fotó: AFP)
Ha nem is diadalmenetben, de bejutott a Manchester United a labdarúgó Európa-liga döntőjébe: a Balaídos Stadionban aratott 1–0-s győzelmet követően az MU az Old Traffordon 1–1-re végzett a Celta Vigóval, így az Ajax csapatával találkozhat a május 24-i fináléban. José Mourinho, az MU menedzsere nem szépített, kimondta: csapata igencsak szenvedett ezen a találkozón. A vendégeknek a legkeserűbb pirula az utolsó pillanatokban elrontott ziccer.

 

Azért a Manchester United drukkereinek kellett néhány perc a lefújás után, hogy helyreálljon a pulzusuk és a megviselt idegrendszerük. José Mourinho MU-ja ugyan bejutott a Celta Vigo elleni hazai 1–1-es döntetlennel az Európa-liga stockholmi fináléjába (május 24., ellenfél a holland Ajax), de a hajrában a spanyolok óriási ziccert rontottak, ha John Guidetti kicsit ügyesebb és szerencsésebb, akkor az Old Trafford népe mehetett volna csalódottan-dühösen haza.

A két mérkőzés alapján az összeredmény reális, a célfutball eredményességével elégedettek lehettek a manchesteriek, a játékkal – különösen a hajrában – már kevésbé. A fináléba jutás vezéráldozattal is járt, Eric Bailly piros lapot kapott, így eltiltás miatt kihagyja a döntőt.

„Az első meccsen mi voltunk a jobbik csapat, de képtelenek vagyunk kivégezni az ellenfelet, képtelenek vagyunk megfelelő arányban értékesíteni a helyzeteinket. Nyílt mérkőzés volt a második, és minden teher rajtunk volt. A Celta minden mindegy alapon kőkemény találkozóra kényszerített minket. Szenvedtünk a legvégéig, még az utolsó másodpercben is nyitott kérdés volt a továbbjutás. A játékosaim mindent kiadtak magukból – nagyon örülök, tizennégy meccs után eljutottunk az Európa-liga döntőjébe. Ha megnyernénk az Európa-ligát, akkor meg pláne nagyon boldog lennék, fantasztikus tettet hajtanánk végre” – kezdte értékelését a BT Sportnak José Mourinho, az MU menedzsere.

„Eric Bailly fenomenálisan játszott, a piros lapos incidenst nem láttam, nem tudok állást foglalni. Pattanásig feszültek az idegek, és voltak, akik jobban megőrizték a higgadtságukat, mint mások. Facundo Roncaglia nem újonc az ilyen helyzetekben, Bailly pedig valószínűleg naiv volt – így elveszítettünk egy nagyon fontos embert a fináléra. Nehéz ellenfél lesz az Ajax. Fiatalok, erősek, a hétvégén véget ér a holland bajnokság, így tizenkét napjuk lesz a pihenésre. Nekünk meg három további mérkőzésük” – folytatta a portugál edző.

A BBC élő hírfolyamába író drukkerek közül sokan megemlítették, hogy fájdalmas nézni a United szenvedését, eredmény ide vagy oda – nos, ha szép nem volt ez a meccs sem, de az MU egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a következő idényt a Bajnokok Ligájában kezdhesse (az El győztese automatikusan kvalifikálja magát a főtáblára), ez pedig szakmai és üzleti szempontból is kulcskérdés. A Celtának viszont elszállt erre az esélye, a spanyol csapat a következő szezonban nem játszik európai kupamérkőzést.

Iago Aspas és társai könnyek között hagyták el az Old Traffordot (Fotó: AFP)
Iago Aspas és társai könnyek között hagyták el az Old Traffordot (Fotó: AFP)

„Hosszú éjszakája lesz a Celta játékosainak. Centiméterekre voltak a döntőtől, a játékosok ott sírtak a pályán. A következő napok nagyon nehezek lesznek. Guidetti kiment elnézést kérni a szurkolókhoz, és az utolsó helyzet biztosan megállás nélkül forog majd a fejében” – vázolja a Faro de Vigo lap a vendégekre váró kínokat.

„Az egész meccsen jobbak voltunk a Unitednél, hármat-négyet nem tudtak egymás után passzolni egymáshoz, az első félidőben pedig gólra váltották az egyetlen helyzetüket” – csóválta a fejét Iago Aspas, aki szerint az MU (legalább) ötvenmilliós játékosai csak vagdalkoztak a pályán, illetve húzták az időt, miután a Celta beszorította őket saját pályájukon.

„Nagyszerűen játszottunk, megvolt az esélyünk a mérkőzés megnyerésére. Az utolsó helyzet nyilván nagyon fáj, de az, hogy odáig eljutottunk, az egész csapat erejének a bizonyítéka. Jobban játszottunk itt, mint a Balaídosban, elégedett vagyok a teljesítményünkkel, senkinek sem tehetek szemrehányást. Vezetőként büszke vagyok a csapatomra” – értékelt a Celta trénere, Eduardo Berizzo a beIN Sportsnak.

A spanyol csapat emelt fővel, büszkén és bánatosan lépett ki az európai kapun. A Manchester United pedig készülhet az Ajax elleni fináléra – hosszú és verejtékes úton jutottak el idáig. A trófea – és ezzel a BL-kvalifikáció – már csak egy lépésre van.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–CELTA VIGO (spanyol) 1–1 (1–0)
Manchester
, Old Trafford. V: Hategan (román).
Manchester United: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera – Mhitarjan (Carrick, 77.), Fellaini, Pogba, Lingard (Rooney, 87.) – Rashford (Smalling, 89.). Menedzser: José Mourinho.
Celta Vigo: Sergio Álvarez – Mallo, Gustavo Cabral, Roncaglia, Jonny – Wass (Jozabed, a szünetben), Radoja (Bongonda, 68.), Pablo Hernández – Iago Aspas, Guidetti, Sisto (Beauvue, 80.). Vezetőedző: Eduardo Berizzo.
Gólszerző: Fellaini (17.), ill. Roncaglia (85.)
Kiállítva: Bailly (87.), ill. Roncaglia (87.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel.
A döntőben: Ajax–Manchester United (május 24., szerda, Stockholm)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik