El: az Atlético-csatár az első francia, aki négy európai kupát nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 07:49
Az Atlético Madrid nyerte meg az Európa-liga 2018-as döntőjét, így a spanyol együttes francia labdarúgója, Kevin Gameiro pályafutása negyedik aranyérmét szerezte a sorozatban.

A 31 éves csatár ezzel a futballtörténelem első francia játékosa, aki négy európai kupát nyert – számolt be róla a L’Équipe. Gameiro tagja volt az Unai Emery-féle Sevillának, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor ült fel Európa második számú kupasorozatának trónjára.

Gameiro a szerdai lyoni fináléban nem állt be a kispadról. A mostani El-szezonban öt meccsen összesen kétszer volt eredményes.

Érdekesség, hamarosan Gameiro két honfitársa is csatlakozhat hozzá. A Real Madrid ugyanis a Bajnokok Ligája-döntőjében a Liverpoollal csap össze május 26-án, s amennyiben nyer, a királyi gárdát erősítő Karim Benzema, Raphaël Varane páros is négyszeres európai kupagyőztesnek mondhatja magát. Igaz, a két realos eddigi három trófeáját egyaránt a BL-ben nyerte meg… L’Équipe. Gameiro tagja volt az Unai Emery-féle Sevillának, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor ült fel Európa második számú kupasorozatának trónjára.

Gameiro a szerdai lyoni fináléban nem állt be a kispadról. A mostani El-szezonban öt meccsen összesen kétszer volt eredményes.

Érdekesség, hamarosan Gameiro két honfitársa is csatlakozhat hozzá. A Real Madrid ugyanis a Bajnokok Ligája-döntőjében a Liverpoollal csap össze május 26-án, s amennyiben nyer, a királyi gárdát erősítő Karim Benzema, Raphaël Varane páros is négyszeres európai kupagyőztesnek mondhatja magát. Igaz, a két realos eddigi három trófeáját egyaránt a BL-ben nyerte meg…

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ, LYON
OLYMPIQUE MARSEILLE (francia)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–3 (0–1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 768 néző. Vezette: Kuipers (holland)
MARSEILLE: Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Sanson, Anguissa – Thauvin, Payet (M. Lopez, 32.), Ocampos (N’Jie, 55.) – Germain (Mitroglu, 74.). Vezetőedző: Rudi Garcia
ATLÉTICO: Oblak – Vrsaljko (Juanfran, a szünetben), J. Giménez, Godín, L. Hernández – Á. Correa (Partey, 88.), Saúl, Gabi, Koke – Griezmann (F. Torres, 90.), Diego Costa. Vezetőedző: Diego Simeone (eltiltva). Másodedző: Germán Burgos
Gólszerző: Griezmann (21., 49.), Gabi (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik