El: az Arsenal elfogadhatatlannak tartja az UEFA döntését

Vágólapra másolva!
2019.05.16. 11:29
null
A baki stadionban rendezik meg a 2019-es El-döntőt (Fotó: AFP)
A Chelsea és az Arsenal jutott be az Európa-liga döntőjébe, amelynek május 29-én a baki Olimpiai Stadion ad otthont. Az UEFA a két angol együttesnek egyaránt hatezer jegyet biztosít a fináléra, ami az Arsenal szerint elfogadhatatlan.

 

„Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy az UEFA a döntő helyszínének megközelítési nehézségei miatt legfeljebb hatezer jegyet bocsájt az Arsenal rendelkezésére egy hatvanezernél is több néző befogadására alkalmas stadionba” – áll az Arsenal hivatalos honlapján megjelent közleményben.

„Több mint 45 ezer szezonbérletesünk van. Nem helyes, hogy ilyen sok szurkoló lemarad a mérkőzésről, mert az UEFA nehezen megközelíthető helyszínt választott. Valójában bármelyik klub jutott volna be a fináléba, nem tudná teljesíteni a jegyigénylést. Rengeteg panaszt kaptunk a drukkereinktől, s teljesen egyetértünk velük.”

„Szurkolóink nevében szeretnénk megtudni, mi alapján választja ki a szövetség a helyszínt, s hogy figyelembe veszi-e a szurkolói igényeket. Szeretnénk, ha az UEFA a jövőben elsődleges szempontként tekintene a szurkolókra a helyszín kijelölésekor, mert ami most történt, az elfogadhatatlan és még egyszer nem fordulhat elő. Örömmel segítünk a probléma megoldásában, hogy ne ismétlődjön meg ez a helyzet.”

EURÓPA-LIGA 2018–2019
DÖNTŐ
Május 29., szerda

21.00: Chelsea (angol)–Arsenal (angol)
Baki, Olimpiai Stadion

Arsenal FC on Twitter

On behalf of our fans, we would like to understand the criteria by which venues are selected for finals, and also how supporter requirements are taken into account as part of this.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik