El: álomszerű bemutatkozás, Korhuték legyőzték az Intert!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.15. 23:02
null
Korhut Mihály (balra) védőmunka közben (Fotó: Reuters)
Korhut Mihály remek sikernek volt részese első mérkőzésén a Hapoel Beer-Sevában: az izraeli klub 2–0-ra győzött az olasz Internazionale vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének csütörtöki játéknapján.

A kezdőcsapatba jelölt, a Hapoelben először pályára lépő Korhut Mihály rengeteget és jól dolgozott az Inter otthonában vívott mérkőzésen. A hajrában már úgy görcsölt a lába, hogy a 85. percben le kellett cserélni légiósunkat. Csapata akkor már 2–0-ra vezetett, és meg is őrizte előnyét.

Az első gólt egy jobbról középre adott labdából lőtte a túloldalon őrizetlenül érkező Miguel Vítor az 54. percben, nem sokkal később Maor Buzaglo szabadrúgásból növelte az előnyt. Az izraeli csapat támadásainál a hajrában már ollézott a közönség – és nem csak a Hapoel tábora…

A G-csoportban az Ajax meccsén – ahogy mondani szokás – volt minden, mint a búcsúban. A Panathinaikosz villámgyorsan megszerezte a vezetést Marcus Berg góljával, de bő fél óra után Bertrand Traoré egyenlített.

A második félidő derekán Davy Klaassen kihagyott egy tizenegyest, de Jairo Riedewald bevágta a kipattanót, majd Ivan Ivanov második sárga lapja után megfogyatkozott a Panathinaikosz, de a 79. percben Hakim Zijech is kiállt. Hogy mégis emberelőnyben zárt az Ajax, arról Wakaso Mubarak gondoskodott, aki a 92. percben kapta meg a második sárgáját, újabb gól viszont már nem esett (1–2).

A csoport másik meccsén a Standard Liege is hamar előnybe került, de a belga csapat sem tudott nyerni ezt követően, csakúgy, mint a Gent, amely a Bragával ikszelt a korai találat után.

Az I-csoportban Mario Balotellivel a soraiban hazai pályán szenvedett vereséget a Nice a Schalkétól. A németek jobban játszottak, többet birtokolták a labdát, és jóval többet lőttek kapura is. A csoport másik mérkőzésén a Krasznodar Joazinho góljával elhozta a három pontot Salzburgból. Az oroszok az utolsó 20 percben emberhátrányban játszottak.

Igazságos döntetlen született a PAOK–Fiorentina mérkőzésen. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Paulo Sousa lehet az elégedettebb vezetőedző, hiszen idegenben szereztek pontot.A kvartett másik összecsapását korábban rendezték, a Liberec az Európa-liga történetének leggyorsabb gólját szerezte a Qarabag vendégeként. Annak a meccsnek 2–2 lett a vége.

EURÓPA-LIGA

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

G-CSOPORT
Standard Liege (belga)–Celta Vigo (spanyol) 1–1 (Dossevi 4., ill. Rossi 13.)
Panathinaikosz (görög)–Ajax (holland) 1–2 (Berg 6., ill. B. Traoré 34., Riedewald 67.)

H-CSOPORT
Braga (portugál)–Gent (belga) 1–1 (André Pinto 24., ill. Milicevic 6.)
Konyaspor (török)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1 (Facundo Ferreyra 76.)

I-CSOPORT
Nice (francia)–Schalke (német) 0–1
(Baba Rahman 75.)
Salzburg (osztrák)–FK Krasznodar (orosz) 0–1 (Joazinho 37.)

J-CSOPORT
PAOK (görög)–Fiorentina (olasz) 0–0
Korábban: Qarabag (azeri)–Liberec (cseh) 2–2 (Míchel 7., Sadiqov 94., ill.Sykora 1., Baros 68.)

K-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 0–2 (Miguel Vítor 54., Buzaglo 69.)
Southampton (angol)–Sparta Praha (cseh) 3–0 (Austin 5., 27. – az elsőt tizenegyesből, J. Rodriguez 92.)

L-CSOPORT
Villarreal (spanyol)–FC Zürich (svájci) 2–1 (Pato 28., J. Dos Santos 45+1., ill. Sadiku 2.)
Osmanlispor (török)–Steaua Bucuresti (román) 2–0 (C. Diabaté 64. – tizenegyesből, Umar 74.)

A KORÁBBAN LEJÁTSZOTT MÉRKŐZÉSEK (A–F-CSOPORT) ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik