El: A végére kiengeszteltük a szurkolókat – Kádár Tamás

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.09.16. 12:55
null
Kádár minden rutinját bevetette, hogy tizenegyest harcoljon ki
Mint beszámoltunk róla, a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev 3–1-re legyőzte az albán Skënderbeut Európa-liga-találkozón úgy, hogy a szünetre még 1–0-s hátránnyal vonult öltözőbe az ukrán csapat. A türelmetlen hazai szurkolók nagy füttykoncertben részesítették a játékosokat, de végül megbékéltek, a Dinamo pedig sima győzelmet aratott, miközben honfitársunk remek formában futballozott.

– Tényleg kifütyülték a csapatot a szünetben?
– Nem is akárhogy – felelte Kádár Tamás, a Dinamo Kijev 27 éves légiósa. – Az ukrán szurkolók egyébként is kritikusak az együttessel, csütörtök este pláne azok voltak, mert jól tudták, az ellenfél még véletlenül sem a csoport favoritja. Sima győzelmet vártak az albánok ellen, azt hitték, már az első félidőben kiütjük őket. Fülsiketítő hangzavarban kezdtük a második játékrészt.

– Nem tette görcsössé csapatát a hangos fütty?
– Egy játékos sosem örül annak, ha saját szurkolói kritizálják. A kihagyott helyzetek miatt egyébként is egyre görcsösebbé váltunk, a Skënderbeu alig jött át a felezővonalon, az első negyvenöt percben egyszer találta el a kaput, igaz, abból gól született. A vendégek kontrája előtt már a középpályán le kellett volna ütközni őket, és én is kiléphettem volna egy ütemmel hamarabb. Az más kérdés, hogy akkor a másik csatár maradt volna üresen. A lövés a lábam alatt-mellett suhant el. De tudjuk, ilyen a labdarúgás, a kihagyott helyzetek sokszor megbosszulják magukat.

– A végén legalább megtapsolták a csapatot?
– Hát persze! Fontos győzelmet arattunk. Lelkileg sem volt mindegy, milyen eredménnyel kezdjük a csoportkört. Az albán együttes ellen kötelező volt a győzelem. Éppen Kijev belvárosában sétálok, az elmúlt tíz percben hárman állítottak meg, hogy gratuláljanak a csütörtöki győzelemhez. A jelek szerint a végére csak kiengeszteltük a drukkereinket. Fontos volt, hogy a fordulás után hamar egyenlítettünk, s három perccel később a vezetést is megszereztük. A harmadik góllal végképp eldöntöttük a találkozót, a meccs vége így már izgalommentes volt.

– A harmadik gólnak tevékeny részese volt, hiszen tizenegyest harcolt ki. Nem akarta elvégezni a büntetőt?
– A Dinamónál ez nem így megy. Szigorú rendje van annak, ki rúghatja. Egyébként már az első félidőben is volt egy hasonló helyzet, akkor is ráncigálta a srác a mezemet, előre szóltam a játékvezetőnek, figyeljen oda a kettőnk párharcára. Szándékosan csináltam egy indulócselt, mire az albán fiú nyomban belém is kapaszkodott, és nekem csak el kellett esnem. A bíró ott állt mellettünk, azonnal megítélte a büntetőt. Nem mindig fújják be az ilyeneket, én most megpróbáltam, bejött.

– A mérkőzés másnapján rögtön elemzik a történteket?
– Pénteken csak egy átmozgató edzésünk volt, olyan sűrű a programunk, hogy nincs idő az albánok elleni ütközetet elemezgetni. Vasárnap délután már újra pályán vagyunk, a bajnokságban az Olimpik Doneck ellen lépünk pályára. Utazunk szerencsére nem kell, az ellenfelünk a régi kijevi Dinamo-stadionban játssza a találkozóit. Az Európa-ligában legközelebb Belgrádban, a Partizan otthonában lépünk pályára.

– Hogy érzi, mi az erősorrend a csoportban?
– A svájci Young Boys együttesével a Bajnokok Ligája selejtezőjében is találkoztunk, sajnos alulmaradtunk. Ellene idegenben a műfűvel is meg kell küzdenünk. A Partizan is erős ellenfél. A szerbeket a Videoton elleni párharc alapján tudom megítélni, akkor kétféle arcukat mutatták. Egy biztos: ezek sokkal nehezebb meccsek lesznek, mint a Skënderbeu elleni volt.

Kádár a közelmúltban egy különleges ajándékot is kapott egyik rajongójától…

 

Thank you very much for this amazing gift@anzhela_nikolaieva98

1,858 Likes, 6 Comments - Kádár Tamás . (@kadikaaaa) on Instagram: "Thank you very much for this amazing gift@anzhela_nikolaieva98"



 

… aki már nagyon várta ezt a pillanatot

 

Instagram post by @anzhela_nikolaieva98 * Sep 11, 2017 at 11:13pm UTC

161 Likes, 5 Comments - @anzhela_nikolaieva98 on Instagram: "Этот день я очень долго ждала ,и наконец-то это свершилось,я все никак не могу в это поверить , мне..."



 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik